Hero BVV Borne JO13-1

BVV Borne JO13-1 kampioen!

Fakkels, vuurwerk en trommels, alles is uit de kast getrokken want vandaag speelde BVV Borne JO13-1 zijn kampioenswedstrijd tegen Vogido. Er moest worden gewonnen, omdat de directe concurrent Avanti Wilskracht deze ochtend al met 9-0 had gewonnen van Wihelminaschool. Vooraf was de spanning te voelen maar vanaf het eerste fluitsignaal ging JO13-1 vol voor de winst. Na ca. 8 minuten in de eerste helft maakte Dex Gorter in de kluts de 1-0.


Borne bleef druk op de tegenstander houden en dwong in de 20e minuut een corner af. Op goed aangeven van Dex Gorter, kopte Stefano van Heest de bal letterlijk "strak in de kruising". Kussend op zijn BVV logo bracht hij het publiek die in grote getalen was komen opdraven in vervoering. BVV Borne ging met een ruststand van 2-0 naar de kleedkamer.

Na de rust begon Vogido meer aanvallend voetbal te laten zien, echter bleef de goal voor Vogido uit. Na rust werd de continu goed aanspeelbare Lysander Meijerink gewisseld voor "gifkikker" Kenji Mengerink. Al binnen 1 minuut bleek dit een gouden wissel, want binnen deze minuut maakte Kenji uit een goeie uitbraak de 3-0 voor BVV. Deze goal werd net als de vorige 2 met het hele team en dus ook de reservebank gevierd.

Ondanks de constante druk welke Vogido op de Borne hield, hield Borne het hoofd koel en ging niet mee in het spel van de tegenstander. Een kwartier na rust werd Levi v/d Zande diep gestuurd en rondde met een hard schot de 4-0 af. Deze bevrijdende goal zorgde voor rust in het team, echt zorgde deze rust voor een onoplettende verdediging van BVV, waardoor Vogido de 4-1 kon binnenschieten.

De trainers van BVV werden wel een beetje zenuwachtig toen er door de correct fluitende scheidsrechter Sven Pietserson een penalty werd toegekend aan Vogido. De penalty kwam als donderslag bij heldere hemel waardoor er bij Vogido enige twijfel was wie de penalty moest nemen.

Uiteindelijk had deze twijfel geen uitwerking op de stabiel keepende aanvoerder van BVV Borne, Stijn de Kraker. Met een katachtige reflex hield Stijn de penalty uit de goal. Het publiek ging uit zijn plaat.

Een kwartier voor tijd mocht "team topscorer" Jomaro Nijboer zijn opwachting maken na dik 6 weken blessureleed. Vanaf het moment dat Jomaro het veld betrad drukte hij direct zijn welbekende stempel op de wedstrijd, met een gevaarlijk schot voorlangs. 5 minuten voor tijd werd zijn inzet beloond met een treffer. Op koele wijze rondde Jomaro Nijboer de 5-1 in de korte hoek af. Uiteraard werd ook deze goal met het hele team gevierd.

In de laatste minuut werd de wedstrijd opgeschrikt door een klein opstootje uit frustratie bij Vogido, waarop de scheidsrechter de wedstrijd bij een eindstand van de wedstrijd bepaalde op 5-1.
 
BVV Borne JO13-1 is kampioen!

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.