Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1

BVV Borne 1

Stand

Programma

Uitslagen


BVV Borne weet thuis niet te winnen van LSV

BVV Borne weet thuis niet te winnen van LSV

BVV Borne wist een goede start van de wedstrijd niet over de streep te trekken en moet de punten in deze belangrijke wedstrijd aan de gasten uit Lonneker laten. De gelukkigste, in dit geval LSV, wist de wedstrijd met 2-3 te winnen.

De corona regels zijn weer aangescherpt en dus werden er dit weekend geen supporters toegelaten langs de lijn. En dat juist in een fase waarin de Geel Zwarten de steun van de supporters goed kan gebruiken.

Om precies 14.00 uur fluit Dhr. Kok uit Nijmegen voor het begin van de wedstrijd. Voor een ieder goed en wel op zijn plaats zat lag de bal al in het netje. Vanaf de aftrap en vier breedtepasses verder wist Mart Snippers de bal op maat voor te zetten en kon de geheel vrij staande Sven Pieterson de bal, na 24 seconden, tegendraads inkoppen. De wedstrijd begon dus goed voor de Geel Zwarten.

Ook na deze vroege goal bleef BVV Borne de betere ploeg en kreeg LSV geen grip op het spel van de thuisploeg. Echte grote mogelijkheden wisten de Geel Zwarten ook niet te creëren. Enkele dode spel momenten zorgen voor gevaar. Een corner bal die net over het doel verdween en een vrije bal die perfect viel in de 16 meter en ook goed werd ingeschoten, maar met veel geluk en grabbel werk toch in de handen van de LSV Doelman belandde.

De enige mogelijkheid die LSV voor de rust kreeg werd goed onderschept door Jorrit Jongman en zo konden de mannen van Mark Dijkstra de kleedkamer op zoeken met een 1-0 voorsprong.

In de rust werden de puntjes op de i gezet en het plan van aanpak voor het verdere verloop van de wedstrijd werd gemaakt, echter na 2 minuten voetballen konden alle gemaakt afspraken weer overboord gegooid worden. Zo snel als de Geel Zwarten in de eerste helft op voorsprong kwamen, zo snel wisten de gasten in de tweede helft de gelijkmaker binnen te schieten.

Na deze gelijkmaker was BVV Borne het even kwijt en probeerden de gasten hier van te profiteren. Enkele mogelijkheden van LSV werden door de verdedigers en doelman van BVV Borne nog onschadelijk gemaakt, toch was het in de 58e minuut raak voor LSV een counter leek onschadelijk gemaakt te worden echter het tekort terug koppen van de bal op de keeper was een prooi voor de spits van LSV, hij kon de bal eenvoudig oppikken en binnen schieten 1-2.

BVV Borne had de eerste helft de controle over de wedstrijd, maar gaf die controle binnen een kwartier in de tweede helft onnodig weg. Een kwartier voor tijd, en enkele wissels verder, probeerden de geel zwarten er toch nog een slot offensief uit te gooien, dit resulteerde in veel druk op de verdediging van LSV. Iedere gevaarlijke bal voor het doel van LSV werd door de gasten onschadelijk gemaakt, ook de tweede bal kwam vaak, met geluk, voor de voeten van een speler van LSV.

In de 85e minuut kreeg BVV Borne de deksel op de neus, een vlijmscherpe counter werd goed afgerond en zo keken de Geel Zwarten met nog enkele minuten op de klok tegen een 1-3 achterstand aan. Een dikke minuut later was het alweer 2-3. Een lange bal van achteruit op Sven Pieterson betekende de aansluitingstreffer nadat hij de bal onder de doelman door had geschoten en het zo nog even weer spannend leek te maken.

De laatste minuten van de wedstrijd was het eenrichtingsverkeer en was het voor LSV alleen nog zaak om te overleven en de punten mee naar Lonneker te nemen. De 94e minuut leek de BVV Borne een penalty te krijgen. Een 100% procent overtreding, alles en iedereen, zelfs LSV, was overtuigd van een overtreding en een penalty, alleen de man die deze middag de leiding had dacht er anders over en besloot dat er verder gespeeld moest worden.

In de hier op volgende hectische slotfase wist BVV Borne niet meer te scoren en gingen de punten mee naar Lonneker.

Volgende week spelen de mannen van trainer Mark Dijkstra een uitwedstrijd in Almelo tegen Luctor et Emergo. Hopende dat de Geel Zwarten daar een beter resultaat kunnen behalen, echter ook dit zal geen makkelijke opgave zijn.

BVV Borne weet opnieuw niet te winnen

BVV Borne weet opnieuw niet te winnen

In een lastige uitwedstrijd in Hengevelde tegen WVV wist BVV Borne opnieuw niet te winnen. In een matige wedstrijd waarin beide ploegen in de eerste helft redelijk aan elkaar gewaagd waren, konden de gastheren na 90 minuten de punten bijschrijven. De Geel Zwarten gingen deze middag met 3-0 ten onder.

Afgelopen zondag namen de mannen van Mark Dijkstra het op tegen WVV uit Hengevelde. Vooraf was bekend dat dit geen gemakkelijk middag zou gaan worden, maar door vooruit druk te zetten probeerden de Geel Zwarten de tegenstander ver van eigen doel te houden. Het eerste kwartier kwam BVV Borne goed door, de organisatie stond goed en er werden geen kansen weggegeven.

In de 20e minuut een eerste afstandsschot van Wesley Assink die door de keeper gepareerd kon worden. Ook aan de andere kant een redding van doelman Post . Na 35 minuten wederom een tegenvaller voor de reeds zo geplaagde ploeg van Mark Dijkstra. Stan Prigge die dit seizoen weer fit is en steeds meer lijkt terug te komen op zijn oude niveau komt na een duel rond de middellijn verkeerd terecht en zakt door zijn knie, schreeuwend van de pijn (en schrik) moet hij geblesseerd het veld verlaten. Voor hem in de plaats maakte A junior Jesse Klein Teeselink zijn debuut in de hoofdmacht van de BVV Borne.

In de 37e minuut leek het toch mis te gaan, bal verlies op het middenveld leidde een counter in, echter door goed ingrijpen van routinier Laurens Huitink bleef het 0-0. Een minuut later een vlot lopende aanval van de gastheren, de bal werd voor gebracht en belande voor de voeten van de spits, deze wist de bal vanuit buitenspel positie binnen te schieten, en dus ging de treffer niet door.

Aan de kant keek men op het klokje, zouden de Geel Zwarten deze keer wel de rust halen zonder een tegen doelpunt? De vraag was nog niet gesteld of het ging wederom mis. In de 44e minuut werd voor de vierde wedstrijd op rij een tegentreffer geïncasseerd. Wederom kwam spits Gijs Pierik van WVV oog in oog met keeper Post van BVV Borne, dit keer wist hij er wel raad mee en schoot de bal tegen de touwen. Kort na dit doelpunt floot de scheidsrechter voor het rust signaal en stond er een 1-0 tussenstand op het bord.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Veel duels op het middenveld en veelal lange ballen, dit ook mede door het niet geweldige natuurgrasveld in Hengelvelde. Enkele doelpogingen werden door beide verdedigingen simpel onschadelijk gemaakt. In de 54e minuut leek de gelijkmaker toch te vallen, maar het klein beetje geluk dat de Geel Zwarten tot dusverre niet hebben gehad, ontbrak ook deze middag, zo zag Luuk Swienink zijn inzet via de Keeper net naast het doel verdwijnen.

Enkele minuten later leek WVV de voorsprong te verdubbelen, echter stak de goed spelende Jordy Dobbe hier een stokje voor en zo bleef het spannend. De ploegen waren deze middag aan elkaar gewaagd waarbij de thuisploeg wat meer geluk had in deze wedstrijd, vele ballen vielen via via of uit de kluts precies voor de voeten van een speler van WVV. Zo ook in de 79e minuut, de bal viel weer goed en kwam voor de voeten van een speler van WVV. Deze had in gedachten de bal al binnen geschoten ware het niet dat Jorrit Jonkman met een laatst krachtsinspanning de bal tot hoekschop wist te verwerken.

Doordat het lang 1-0 bleef, bleef het ook voor de mannen uit Hengevelde zaak om scherp te blijven. In de 88e minuut ging het dan toch mis een aanvaller werd door Jordy Dobbe een voet dwars gezet, wat voor de scheidsrechter reden was om een strafschop toe te kennen, dit buiten kansje liet Wouter Horstink zich niet ontnemen en schoot de bal feilloos binnen.

Ver in blessure tijd schoot Lars Aarnink zelfs de geflatteerde derde treffer nog binnen. Met een 3-0 stand op het bord floot de scheidsrechter voor het laatst deze middag en keerden de Geel Zwarten huiswaarts zonder punten.

Komend weekend Nemen de mannen van Mark Dijkstra het in Enschede op tegen UDI. Aanvang van de wedstrijd zal zijn 14.00 uur en graag zien wij u dan ook weer de Geel Zwarten ondersteunen.

BVV Borne vergeet zichzelf te belonen tegen Avanti Wilskracht.

BVV  Borne vergeet zichzelf te belonen tegen Avanti Wilskracht.

Onder het genot van een fijn nazomers zonnetje zijn de mannen van Mark Dijkstra vergeten zichzelf te belonen. In een gelijk opgaande wedstrijd waarin beide ploegen vele kansen wisten te creëren was het slechts één keer raak deze middag. De enige treffer van deze middag was voldoende voor Avanti Wilskracht om de punten uit Borne mee terug te nemen naar Glanerbrug 0-1.

Onder geweldige weesomstandigheden stond zondag de wedstrijd BVV Borne – Avanti Wilskracht op het programma. Bij eventuele winst zouden de Geel Zwarten op gelijke hoogte komen met de gasten uit Glanerbrug . Om precies 14.00 uur floot Dhr. Arends voor het begin van de wedstrijd. De eerste minuten werd er door beide partijen de kat uit de boom gekeken, vanaf de 10e minuut leek de wedstrijd echt los te komen. Een vlotte aanval over links bood een goede mogelijkheid voor de spits van Avanti, tot opluchting van de Geel Zwarten verdween de inzet over het doel.

De eerste kansen van BVV Borne lieten niet lang op zich wachten. Een diepe bal op Mart Kosterink werd goed gecontroleerd en Mart wist de bal op maat te bezorgen bij Sven Pieterson, deze bedacht zich niet en nam de bal volley uit de lucht. Echter de doelman van Avanti stond in de weg. In de 33e minuut leken de Geel Zwarten toch op voorsprong te komen, een voorzet van Mart Snippers belande op het hoofd van Martijn Hofman. Zijn inzet werd vlak voor de doellijn tegen gehouden door een verdediger. De bal bleef in Borns bezit en werd weer voor het doel gebracht, hier stond Mart Kosterink nog die de bal op een presenteer blaadje kreeg en Borne op voorsprong te schieten. Met een katachtige redding wist de doelman ook deze inzet te pareren en zo zijn ploeg voor een achterstand te behoedden.

Niet alleen BVV Borne had in deze periode op voorsprong kunnen/moeten komen want ook Avanti kreeg enkele 100% kansen, ook hier was de keeper vaak een sta in de weg. Met hulp van de Bornse verdedigers werd er ook aan deze kant niet gescoord. Met een 0-0 stand werd er gerust.

Dit was een wedstrijd die niet in 0-0 zou eindigen dat was één ding wat zeker was, hiervoor hadden beide ploegen teveel kansen. De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd, 2 aanvallende teams die enkele goede mogelijkheden kregen om de score te openen. In de 53e minuut kreeg Borne een vrije bal op ongeveer 30 meter van het doel van Avanti, de toegekende vrije bal werd door Danny van Laar met veel overtuiging genomen, echter zag hij zijn schot net over het doel verdwijnen.

In de 67e minuut gaat het toch mis, een voorzet van rechts beland via een been van een Borne verdediger precies op het hoofd van Carlos Scholtens, hij kopte de bal bij de eerst paal achter de doelman van BVV Borne 0-1. Ook na deze tegentreffer bleven er mogelijkheden genoeg om in deze open wedstrijd weer op gelijke hoogte te komen, maar kans na kans verdween net naast of over het doel of werd door de Avanti doelman verwerkt.

Zelfs in de 12 minuten blessure tijd!! kregen de Geel Zwarten nog twee uitgelezen mogelijkheden, maar ook de kopballen van Wesley Assink en Martijn Hofman troffen geen doel. En zo besloot de scheidstrechter na 102 minuten voetbal er een einde aan te maken. Helaas hebben de mannen van Mark Dijkstra zich zelf niet beloont met één of meerdere doelpunten.

Een open wedstrijd met vele kansen, aan beide kanten, leverde helaas niet de gewenste drie punter op. Hopende een herstel volgende week in Hengevelde waar WVV de tegenstander zal zijn. Ook hier rekenen we weer op de steun van een ieder. De kansen zijn er al en de doelpunten zullen spoedig volgen.

BVV Borne 1 - Avanti Wilskracht 1

BVV Borne 1 - Avanti Wilskracht 1

Weet BVV Borne een vervolg te geven op de eerste overwinning van dit seizoen, vorige week zondag op RSC .

De verdiende overwinning werd behaald met collectief voetbal en een gezonde portie werklust. De voorwaarden om in deze klasse de tegenstanders tegemoet te treden. Uit de eerste 4 competitie wedstrijden is af te leiden dat iedereen van elkaar kan winnen. De ploeg van trainer Mark Dijkstra richt zich nu op de brede middenmoot en zal proberen afstand te nemen van de onderste plaatsen.

Tegenstander Avanti Wilskracht uit Glanerbrug heeft inmiddels 7 punten uit 4 wedstrijden behaald. De ploeg van trainer Remco Dokter begon de competitie met een gelijkspel tegen TVO en wist daarna UDI en RSC met redelijk ruime cijfers te verslaan.

Vorig week werd verloren van De Tukkers uit Albergen. Lukt het de geel-zwarten om op gelijke hoogte met Avanti Wilskracht te komen, zondag weten we meer.

De wedstrijd op ’t Wooldrik begint om 14.00 uur

Wedstrijd/Balsponsor: Berghorst Drankhandel

Speler van de Week: Siem Schwering

BVV Borne neemt 3 punten mee terug uit Rossum.

BVV Borne neemt 3 punten mee terug uit Rossum.

De eerste 3 punter van het seizoen voor de mannen van Mark Dijkstra is binnen. Op een zeer slecht veld, waar overigens beide partijen veel hinder van ondervonden, wisten de Geel Zwarten een 2-1 overwinning te behalen en zo de overwinning van het seizoen mee terug te nemen naar Borne.

BVV Borne verliest nipt van kampioenkandidaat De Tukkers

BVV Borne verliest nipt van kampioenkandidaat De Tukkers

Op deze prachtige na-zomerse zondag middag, ontving de BVV Borne een der kampioenskandidaten van de derde klasse A, de Tukkers uit Albergen. In een wedstrijd waarin de Geel Zwarten nog wel op voorsprong kwamen, trok de thuis ploeg uiteindelijk toch aan het kortste eind en zag het De Tukkers met een 2-1 overwinning huiswaarts keren.

De afspraak die de mannen van Mark Dijkstra voor deze middag gemaakt waren duidelijk. Compact spelen en met 10 man op eigen helft, de tegenstander het spel laten maken, Hopende op een snelle uitval van de Geel Zwarten en het op die manier de Tukkers lastig te maken. De eerste minuten leek het er op dat de gemaakte afspraken nog niet helemaal duidelijk waren want het was Kjell Huisman die al binnen 2 minuten gevaarlijk voor het doel verscheen, tot opluchting van de Geel Zwarten verdwijn zijn inzet naast het doel van doelman Post.

De eerste kans voor de BVV kwam na een kleine 15 minuten spelen, het was Sven Pieterson die zijn schot in de handen van de keeper zag belanden. In de 20e minuut is het toch raak voor de Geel Zwarten, een cornerbal werd bij de eerste paal verlengd en kwam voor de voeten van Martijn Hofman, hier wist hij wel raad mee en schoot de BVV Borne op voorsprong. Na de opening treffer was de ploeg uit Albergen heer en meester, maar stonden de Geel Zwarten zoals vooraf was gesproken goed gepositioneerd. Echte kansen leverde het dan ook niet op. De enkele schoten die op doel kwamen waren dan ook een makkelijke prooi voor de Bornse doelman.

Een kleine 10 minuten voor het rust signaal leek de gelijkmaker toch op het scorebord gezet te worden, gelukkig verdween de inzet via buitenkant paal naast het doel. In de 43e minuut was het toch raak en wist Sjoerd Visschedijk die na een individuele actie de bal op geweldige wijze via binnenkant paal binnen te schieten. De Geel Zwarten hadden gehoopt de rust te halen met een 1-0 voorsprong maar het werd toch gelijk 1-1.

De tweede helft konden de mannen van Mark Dijkstra de borst nat maken en dat de Tukkers op jacht zouden gaan naar de overwinning. De Zwart Witte formatie uit Albergen speelde nog beter dan in de eerste helft en wist het ook geregeld met goed combinatie voetbal door de Bornse defensie te glippen, met stunt en vliegwerk bleef het nog lange tijd 1-1.

In de 60e minuut een geweldige diepe bal van Jorrit Jonkman op Sven Pieterson. Hij had de keuze om de bal aan te nemen en richting doel te gaan of de bal over de te ver voor de goal staande keeper te plaatsen . Hij bedacht zich niet en nam de lange bal ineens uit de lucht. Een perfecte lob die de keeper van de Tukkers kansloos liet was net iets te lang en belande op het dak van het doel. Niet dat een doelpunt verdiend zou zijn geweest, maar wat was het lekker geweest voor de Geel Zwarten als deze bal binnen was gevallen.

In de 67e minuut gaat het dan toch mis een goed lopende aanval van de Tukkers belande op randje 16 meter voor de voeten van Joep Egberink, deze bedacht zich niet en schoot de bal snoeihard richting het Bornse doel, vlak voor de keeper de bal leek op te pakken werd hij nog van richting veranderd door een Borns been en hierdoor was Sander Post kansloos 1-2.

In de resterende minuten probeerden de Geel Zwarten het nog wel maar verder dan enkele afstandschoten kwam de BVV Borne niet . Ook enkele goede mogelijkheden nog voor de Tukkers. Maar ook die troffen geen doel. Na 94 minuten vond de goed leidende scheidsrechter Hoffmann uit Oldenzaal het mooi geweest en floot voor het eindsignaal.

Het goede strijdplan van de Geel Zwarten leverde vandaag helaas geen punten op. Maar met veel inzet en strijd hebben de mannen van Mark Dijkstra één der kampioenskandidaten tot de laatste minuut van de wedstrijd toch lastig weten te maken.

Voor volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma. In Rossum neemt de BVV Borne het dan op tegen RSC. Aanvang 14.00 uur.

BVV Borne weet geen punt(en) mee terug te nemen uit Saasveld.

BVV Borne weet geen punt(en) mee  terug te nemen uit Saasveld.

Op deze regenachtige zondag middag hield de BVV Borne geen punt(en) over aan de ontmoeting met Saasveldia. Ondanks dat een punten verdeling deze middag meer op zijn plaats zou zijn geweest was het de meest gelukkige, die de overwinning over de streep wist te slepen en zo keerden de Geel-Zwarten met een 2-1 nederlaag huiswaarts.

BVV Borne start competitie 2021/2022 met een gelijk spel tegen DSVD

BVV Borne start competitie 2021/2022 met een gelijk spel tegen DSVD

We hebben er een jaar op moeten wachten, de corona gooide eind september 2020 roet in het eten, drie competitie wedstrijden werden er het vorige seizoen slechts gespeeld. Nu iets meer dan een jaar later ging het eindelijk weer beginnen en stond er gelijk een mooie thuis wedstrijd op het programma, DSVD uit Deurningen was zondagmiddag te gast op sportpark “ ’t Wooldrik”.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.