Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1

BVV Borne 1

Stand

Programma

Uitslagen


Slechte start BVV Borne

Slechte start BVV Borne

Eindelijk was het dan zover en kon de competitie 2020/2021 van start gaan.

De geel-zwarten namen het in de eerste wedstrijd op tegen TVO uit Beckum. Een wedstrijd waar de thuisploeg gelijk een goed resultaat wilden neerzetten, echter na 90 minuten spelen stond er een 0-4 stand op het scorebord en gingen de punten net als vorig seizoen met de gasten mee naar Beckum.

Onder uitstekende omstandigheden en een lekker zonnetje speelde BVV Borne de eerste wedstrijd van het seizoen tegen TVO, na een goede voorbereiding begon de ploeg van Mark Dijkstra vol vertrouwen aan de competitie.

Vanaf het eerste fluitsignaal werden de geel zwarten onder druk gezet. Dit leidde dan ook steeds tot snel bal verlies en resulteerde gelijk in enkele kansjes voor TVO, met een enkele counter en een tweetal afstandsschoten, waarvan er een rakelings over ging, moesten de geel-zwarten het doen. BVV Borne kon helaas niet gevaarlijke worden en kreeg verder bijna geen kansen meer. In de 18e minuut ging het dan ook mis een snelle aanval waarbij de aanvallers van TVO de verdedigers van Borne net te slim af waren. Kwamen twee aanvallers van TVO oog in oog met de Bornse goalie, deze was nadat de bal breed werd gelegd en werd binnen geschoten geheel kansloos.

Ondanks deze tegentreffer bleven de geel-zwarten positief en het proberen er bleek alleen geen doorkomen aan deze middag. In de 32e en 34e geven de geel zwarten de wedstrijd compleet uit handen en scoorde TVO twee keer. Met een 0-3 achterstand werd er gerust.

De tweede helft probeerde Borne het nog wel echter bleef TVO ook de tweede helft vol druk zetten, iedere tweede bal was voor de gasten en aanvallen van de BVV Borne werden vroegtijdig onschadelijk gemaakt. Voor de geel-zwarten heeft het er vandaag geen minuut ingezeten om een goed resultaat te halen.

In de 80e minuut wisten de gasten zelfs nog de 0-4 op het score bord te zetten en zo een dik verdiende overwinning mee terug te nemen naar Beckum.

Komend weekend speelt de ploeg van Mark Dijkstra haar eerste uitwedstrijd in en tegen Reutum.

Hopelijk gaan we dan een hele andere wedstrijd zien en kan ook de BVV Borne laten zien een goed voetballende ploeg te hebben.

Borne - TVO

Borne - TVO
A.s. zondag gaat de competitie 20/21 van het 1ste van start. Na een lange “Corona” pauze, vakantie, voorbereiding en een succesvol bekertoernooi wordt vol belangstelling uitgekeken naar hoe het team van de nieuwe trainer Mark Dijkstra er op dit moment voor staat. Borne die in competitie verband in 2020 nog niet verloren heeft was op het moment dat de competitie stil gelegd werd bezig met een inhaalrace om uit de onderste regionen weg te komen. De ploeg eindigde in de afgebroken competitie 19/20 op de 10de plaats. De eerste tegenstander in deze competitie is TVO. De ploeg uit Beckum wist zich vorig jaar op een keurige 6de plaats te nestelen op het moment dat de competitie door de Corona werd stil gelegd. TVO won de enige wedstrijd die vorig jaar tussen deze 2 ploegen gespeeld werd. In november 2019 werd het 2-3. Dit seizoen wordt de ploeg van oefenstof voorzien door het trainersduo Danny Ottink en Harold Oude Veldhuis. Kan BVV Borne het seizoen met een overwinning beginnen, of lukt het TVO wederom om de punten uit Borne weg te kapen. Ingrediënten om er een leuke en spannende pot voetbal van te maken. Zondag ’t Wooldrik aanvang 14.00 uur

BVV Borne verder in het bekertoernooi

BVV Borne verder in het bekertoernooi

De BVV Borne is er in geslaagd om zich te plaatsen voor de volgende ronde van het bekertoernooi.

Na 2 speelronden was het voor de geel zwarten al duidelijk dat ze zich hadden geplaatst voor de volgende ronde. Met een 1-0 thuis overwinning op DTC’07 en een 4-3 uit overwinning op Markelo stond alleen de uitwedstrijd met UD nog op het programma. Met 6 punten uit 2 wedstrijden kon Borne niet meer achterhaald worden. De derde wedstrijd was een formaliteit en werd met 3-2 gewonnen van UD Weerselo.

Na een voorbereiding van enkele weken en een paar oefenwedstrijden, met wisselend resultaat, stond de eerste bekerwedstrijd tegen DTC’07 op het programma. Duidelijk was te zien dat beide ploegen een flink aantal maanden niet (weinig) hadden gespeeld. Borne probeerde nog enigszins te voetballen, maar voor DTC was het de eerste 30 minuten tegen houden en hopen dat de bal niet goed voor de voeten van een der Borne spitsen zou vallen.

De enkele kleine kansen die Borne kreeg werden niet benut en dus bleef de stand tot aan de rust 0-0. De tweede helft werd het er niet beter op, en probeerde DTC met een counter een keer voor de goal van Borne te komen. Het duurde tot de 83e minuut voor Borne wist te scoren, een vrije bal van Danny van Laar werd keurig binnen gekopt door Wesley Assink. Dit doelpunt bleek genoeg voor de winst.

De tweede wedstrijd nam Borne het op in en tegen Markelo, met een prima start en twee geweldige doelpunten, was het binnen vijf minuten 2-0 voor Borne. Twee soort gelijke goals, een diepe bal werd bij de eerste goal perfect aangenomen door Sven Pieterson en even zo mooi ook afgewerkt. Twee minuten later wederom een diepe bal die geweldig werd afgemaakt door Mart Snippers. Markelo maakte de aansluiting treffer en de wedstrijd leek weer open.

In de 37e minuut een vrije trap recht voor de goal op 30 meter afstand, de keeper was geen muurtje nodig voor deze vrije bal en daar wist Sven Pieterson wel raad mee en schoot geplaatst de 3-1 binnen. Dit was ook de ruststand. Na rust kwam Markelo scherper uit de kleedkamer en kwam binnen 20 minuten op gelijke hoogte. Na een zwak half uurtje van Borne was het laatste kwartier van de wedstrijd toch weer voor de geel-zwarten en scoorde Bram Peper de vierde Bornse treffer (de een nog mooier dan de ander), met deze tweede overwinning op zak, was ook gelijk plaatsing voor de volgende ronde een feit.

Afgelopen weekend de laatste bekerwedstrijd uit de poulefase, uit naar UD Weerselo. Ook hier begon de ploeg van trainer Mark Dijkstra goed aan de wedstrijd echter door een ongelukkige handsbal kreeg Borne een penalty tegen die verzilverd werd door UD. Borne wist binnen 10 minuten de stand weer gelijk te trekken.

Een goede aanval werd door Martijn Hofman binnen geschoten. Na 25 minuten spelen leken we de mooiste goal van de wedstrijd te zien, de opkomend Jordy Dobbe kreeg op eigen helft de bal, stoomde op tot 20 meter over de middenlijn en zag de keeper te ver voor de goal staan, met een perfecte stift zette hij Borne op een 2-1 voorsprong.

De allermooiste goal van deze wedstrijd kwam in de 36e minuut op naam van Sven Pieterson. Een diepe bal over ruim 35 meter werd door Sven in eens op de schoen genomen en ook deze bal ging met een geweldige lob over de keeper het doel in, met 3-1 was de ruststand bereikt.

De tweede helft leken beide ploegen het wel goed te vinden en werd het 3-2 maar verder dan dit lieten de geel-zwarten het niet komen.

Met 3 gewonnen bekerwedstrijden staat komend weekend de eerste competitie wedstrijd op het programma. BVV Borne ontvangt komende zondag om 14.00 uur TVO op sportpark “t Wooldrik”

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.