Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1
  • Bekeravontuur ten einde voor BVV Borne

Bekeravontuur ten einde voor BVV Borne

BVV Borne is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de volgende ronde in de KNVB beker. De Bornenaren wisten weliswaar twee van de drie wedstrijden winnend af te sluiten, maar dit was niet voldoende om door te gaan naar de knock-out fase.

De kersverse derdeklasser kende een prima voorbereiding met mooie oefenzeges en een goed bekeravontuur, met bij vlagen goed verzorgd voetbal. In een poule met SC Markelo, Helios uit Deventer en SC Nieuw Heeten trof Borne mooie en onbekende tegenstanders.

De eerste wedstrijd op het eigen sportpark tegen SC Markelo leverde een 3-2 overwinning op, na een 0-2 achterstand knokte de thuisploeg zich knap langs Markelo. De verdiende winnende treffer viel in de absolute slotfase.

Het tweede duel bracht Borne naar Deventer om het op te nemen tegen het ambitieuze Helios. Een uitstekende ploeg die er met name conditioneel prima op stond. De bornenaren konden 70 minuten lang prima stand houden, bleef overeind en kwam ook tot kansen. Met nog twintig minuten op de klok was de ban gebroken en liep de thuisploeg geflatteerd uit naar 5-0.

Het laatste duel in de poulefase werd weer op het eigen sportpark afgewerkt. Onder een lekker zonnetje was Nieuw Heeten de tegenstander. Met deze ploeg had Borne geen enkele moeite. Borne had veruit het meeste balbezit en wist ondanks het te lage baltempo legio kansen te creƫren. Dat het uiteindelijk maar 3-0 werd is een klein wonder. Helaas is de verdediging niet op de proef gesteld dit duel en dat zal met de start van de competitie volgende week wel anders zijn is de verwachting.

Zoals vermeldt heeft Borne een goede voorbereiding achter de rug, zijn er meerdere spelsystemen getest en is de ploeg nagenoeg onveranderd. De voorbereiding begon reeds in de eerste week van Augustus en je kunt wel stellen dat de hoofdmacht inmiddels smacht naar de start van de competitie. Een avontuur in de derde klasse ga ik het niet noemen want dat woord heeft iets onvoorbereids en vrijblijvends over zich heen hangen, Borne is er klaar voor en weet wat er verwacht wordt. Kortom; Borne is klaar voor de derde klasse!

Volgende week beginnen we met een thuisduel tegen De Tukkers uit Albergen. Een mooie tegenstander en we hebben er zin in. We zien u graag om 14:00 uur op ons mooie sportpark, u bent van harte welkom.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.