Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1
  • Belangrijke punten voor Borne voor de Winterstop

Belangrijke punten voor Borne voor de Winterstop

BVV Borne heeft de laatste competitiewedstrijd in 2019 winnend afgesloten. In Rossum was het tegen de plaatselijke RSC met 1-3 te sterk.

 

BVV Borne heeft met 1-3 gewonnen van RSC Rossum. Beide ploegen bevinden zich op de bodem van de derde klasse en hebben een moeizame eerste competitiehelft achter de rug. Dat is op zich is al geen affiche voor een hoogstaande partij voetbal en daar kwam vandaag de harde wind ook nog eens bij. Zie hier de ingrediënten voor toeval en geluk in een notendop samengevat.

Na een aftastende beginfase was het Borne spits Martijn Hofman die in de 8ste minuut de score opende na een verkeerde inschatting op een hoge bal van de RSC doelman. Een vrije trap van Danny van Laar werd scherp voor het doel gezet, de RSC goalie tastte mis en via de rug van een verdediger belandde de bal bij Hofman die vervolgens van dichtbij de bal eenvoudig binnenschoot. Borne op 0-1 en RSC moest in de achtervolging.

Op zich een ideale start voor de bezoekers maar zoals vermeld speelden beide ploegen niet alleen tegen elkaar maar ook tegen de invloeden van moeder natuur. De geluksfactor speelde vandaag een grote rol van betekenis. In de 24ste minuut kwam de thuisploeg toch verrassend op gelijke hoogte. Een goede combinatie van de RSC middenvelders eindigde bij Biek Bossink die de bal bekeken onder de uitlopende doelman Post doorschoof en de 1-1 noteerde. Een goede treffer van de thuisploeg. En opnieuw brak er een aftastende fase aan tussen beide teams.

Mede geholpen door de harde wind was er van fatsoenlijk opbouwen en langdurig balbezit geen sprake en leek de wedstrijd te verzanden in puur toeval en loeren op andermans fouten. Als er dan toch een compliment uitgedeeld mag worden dan is een dikke duim voor het opgekomen publiek zeker op zijn plaats, dat wind en regen trotseerde om hun belangrijkste bijzaak van het leven gestalte te doen geven.

Borne hanteerde continue de lange bal, nam opbouwend geen enkel risico en dat bleek, ook al heeft het weinig met voetbal te maken, de juiste strategie. In de 35ste minuut kwam het door een treffer van Wesley Assink zelfs op voorsprong. Wederom was Danny van Laar de aangever en zijn voorzet leek onbedoeld in het doel te zeilen, maar Assink gaf voor alle zekerheid het beslissende tikje. Borne op een 1-2 voorsprong en een minuut later had Assink het definitief kunnen beslissen, maar zijn inzet miste kracht.

Na rust een zelfde spelbeeld. RSC probeerde het wel maar Borne bleef eenvoudig overeind. De pogingen van de thuisploeg strandden allemaal voortijdig rond de zestienmeterlijn en Borne was in de omschakeling dichterbij de 1-3 dan de gastheren bij de 2-2. En net als je denkt dat de bezoekers het duel via een counter wel zouden beslissen, rechtte RSC nog eenmaal de rug.

Het baltempo ging omhoog en de thuisploeg vond elkaar makkelijker dan voor de pauze. In een sterke fase had RSC zeker de gelijkmaker verdiend maar telkenmale vond het Borne doelman Sander Post op zijn weg. De Bornse sluitpost was een kwartier lang ontzettend belangrijk en hield met miraculeuze reddingen zijn ploeg op voorsprong.

De trainer van RSC wisselde nogmaals aanvallend en dat was het teken voor Borne trainer Bakker om hetzelfde te doen gezien de ontstane ruimte achter de verdediging. En laatstgenoemde had het uiteindelijk bij het rechte eind, want 15 tellen na de inbreng van Sander Toebes was het 1-3 en het duel beslist. Het was diezelfde Toebes die een voorzet van de prima spelende Assink overtuigend tegen de touwen knalde. Na een aantal minuten extra tijd floot de uitstekend leidende scheidsrechter Kok uit Ulft voor het einde.

Borne mocht drie belangrijke punten bijschrijven maar mocht doelman Post danken voor zijn sterke optreden in een fase dat de thuisploeg recht had op de gelijkmaker. Dit was het laatste duel voor de winterpauze en Borne bezit op dit moment de 12de plaats. Een positie die goed is voor nacompetitie, maar dit team moet in staat worden geacht na de winterpauze een aantal plekken te stijgen.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.