• Senioren
  • BVV Borne 1
  • Borne 1 gaat onderuit in Weerselo

Borne 1 gaat onderuit in Weerselo

Na een vrij weekend trad Borne 1 op zondag 30 oktober aan tegen UD Weerselo. De andere vereniging uit de competitie die voorzien is van de kleuren geel en zwart. UD stond na vier wedstrijden op zes punten en zou bij een overwinning worden achterhaald op de ranglijst.

Na een rustig begin kwam Borne in de tiende minuut snel voor de goal van UD uit. Luuk prikte met een goede lob de bal over de doelman van UD, maar het was de laatste man die de bal voor de doellijn kon wegwerken. Hierna nam UD het heft wat meer in handen wat leidde tot een aantal corners aan de kant van Borne. Deze cornerballen werden vrij gemakkelijk onschadelijk gemaakt. Vlak hierna balverlies van UD, waardoor Borne één-op-één kwam met de keeper van UD. Het vizier stond echter niet op scherp en de bal hobbelde langs de verkeerde kant van de paal. Het restant van de eerste helft speelde zich veelal af op- en rondom het middenveld. Dit schaakspel leidde niet tot noemenswaardige hoogtepunten. Hoe anders werd de tweede helft…

Vrij direct na rust een grote kans voor UD. Via een aanval over de rechterkant wordt de bal goed teruggelegd, maar gemist. De afgeslagen bal wordt hard ingeschoten en spat uiteen op de lat. Borne komt hier goed mee weg. Hierna een vrije bal voor Borne die erg zwak wordt voorgegeven. Uit de counter die hierop volgt schuift UD de bal achter Sander. 1-0 en volledig aan onszelf te wijten. Een aantal minuten na de 1-0 volgt de volgende domper. Wederom onnodig balverlies is aanzet voor een vlotte aanval van UD. Opnieuw is Sander kansloos en staat het pardoes 2-0.

Borne leek nu wel wakker geschud. Het tempo ging omhoog en er ontstonden kansen. Een vrije trap belandde bij de tweede paal, waar Laurens net tekort kwam om de bal tussen de palen te koppen. Hierna een goede aanval die leidde tot een schietkans voor Sven. Deze bal vloog net over. In de 67e minuut was het wel raak. Een goede teamgoal, van achteruit opgezet over vele schijven, kwam met enig fortuin voor de voeten van Mart Snippers. Mart wist wel raad met dit buitenkansje een schoof de 2-1 achter de doelman van UD.

Na deze aansluitingstreffer gaf Borne wat meer gas, waardoor ook de ruimtes groter werden. Wederom simpel balverlies bepaalde de stand op 3-1. Borne bleef proberen en vond bijna weer de aansluiting. Een goede voorzet vanaf de achterlijn was net een aantal centimeters te scherp voor Wesley, waardoor hij deze bal niet kon binnenglijden. Borne bleef proberen, maar was niet meer bij machte om tot fatsoenlijke kansen te komen.

Conclusie na deze middag is toch wel dat simpel balverlies wederom leidt tot tegengoals en hiermee een nederlaag. Wanneer deze slordigheden voorkomen kunnen worden, zullen we snel meer punten pakken. Om te beginnen komend weekend thuis tegen Sportlust Vroomshoop. Sportlust staat na vijf wedstrijden op zes punten en won afgelopen weekend met 2-1 van KOSC. De Bornenaren zullen er alles aan doen om de punten in eigen huis te houden. Met nog een aardige weersvoorspelling voor de boeg is het zeker de moeite waard om de heren te steunen in hun jacht op de tweede overwinning!

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.