• Senioren
  • BVV Borne 1
  • Borne 1 pakt haar eerste drie punten

Borne 1 pakt haar eerste drie punten

Na een slechte competitiestart, waarin opeenvolgend verloren werd van Sportclub Overdinkel (2-0), SV Enter (3-4) en La Première (2-1), moest Borne 1 op zondag 16 oktober aantreden tegen het eveneens puntloze Manderveen. Bij vlagen werd er tijdens de eerste wedstrijden leuk gevoetbald, maar kwam er bij lange na niet uit, wat er in zit. Tijd om tegen Manderveen het tij te keren!

Het werd dus een wedstrijd tussen twee teams die op dat moment beiden nog puntloos waren en allebei gebrand waren op de eerste driepunter Op deze zonnige zondagmiddag stond de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Hofman uit Holten.

In de eerste vijf minuten twee grote kansen voor de BVV Borne. Twan ging al vrij snel alleen op de doel af, maar faalde oog-in-oog met de doelman van Manderveen. Zijn broer Mart Snippers zag hoe zijn inzet van de doellijn werd gehaald omdat zijn schot te zacht was om doel te treffen. Hierna kwam Manderveen iets beter in de wedstrijd en creëerde ook twee kansen. Gelukkig bleek Sander hier een sta-in-de-weg

Opmerkelijk was dat aan beide kanten er vroeg in de wedstrijd moest worden gewisseld door blessures. Borne was in de eerste helft de betere ploeg, waarin zij vergat te scoren. Met een 0-0 stand leken we te gaan rusten. Op slag van rust kreeg Borne echter een cadeautje. Een ingooi van Manderveen werd te kort terug gegooid op de keeper en het was Twan die goed oplette. Met een mooie lob wist hij de keeper te passeren en zo gingen de geel-zwarten met een verdiende voorsprong de rust in.

De tweede helft begon Borne voortvarend en stond er binnen een kwartier na rust 4-0 op het scorebord. Een cornerbal die perfect bij de tweede paal kwam, kon worden ingekopt door de geheel vrijstaande Laurens. Borne kwam hiermee op de bevrijdende 2-0. Een paar minuten later wederom een cornerbal. Deze werd niet goed verwerkt door Manderveen en kwam voor de voeten van Wesley. Hij bedacht zich niet en schoot de 3-0 binnen. Weer vijf minuten later was Luuk een verdediger van Manderveen te snel af. Hij kon alleen worden afgestopt door een overtreding en laat deze nou net binnen de beruchte lijnen worden gemaakt. De bal ging op de stip en dit buitenkansje werd binnen geschoten door Wesley. De wedstrijd leek zo goed als gespeeld en de eerste driepunter was binnen handbereik voor de mannen van Arno Leppink.

Nadat Manderveen het laatste kwartier met tien man verder moest omdat alle wissels waren gebruikt en er nog maar eens een speler geblesseerd uitviel, was het laatste kleine beetje verzet ook gebroken. In de resterende speeltijd wist Borne nog twee keer te scoren. Het vijfde doelpunt kwam op naam van Marijn, die aan het eind van een goede aanval, de bal bij de tweede paal binnen kon tikken. Een heerlijke teamgoal die de 5-0 betekende. De laatste treffer van deze middag kwam op naam van Mart Kosterink. Misschien wel de mooiste aanval van deze middag en dus nog net iets mooier dan de 5-0. Na een snelle aanval over links en over vele schijven, was Mart het eindstation. Vanaf randje zestienmeter schoot hij de bal feilloos achter de keeper.

Zondag 23 oktober is een inhaalweekend en wordt er niet gevoetbald. Op zondag 30 oktober gaat Borne op bezoek bij UD Weerselo. Beiden spelend in geel-zwart (maar dan uiteraard niet) en een weerzien met oud-trainer Mark Dijkstra. 14.00 uur, Sportpark De Echelpoel te Weerselo.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.