Hero BVV Borne 1

Borne krijgt te weinig in Losser

BVV Borne heeft te weinig gekregen in het duel tegen VV Losser. Beide ploegen deden niets voor elkaar onder maar de Bornenaren verzuimden op de juiste momenten te scoren en verloren uiteindelijk met 3-2.

Na een reeks wedstrijden waarbij de geelzwarten het spoor even bijster leken, heeft het in Losser aangetoond op de weg terug te zijn. Borne was een groot gedeelte van het duel de bovenliggende partij maar stonden na 90 minuten toch met lege handen. In de 7de minuut kwam de thuisploeg ietwat onverwacht op 1-0 toen Hoepman een snelle combinatie koel afrondde. Borne leek niet van slag en was allerminst van plan zich naar de slagbank te laten leiden.

Na de treffer namen de bezoekers het initiatief over en zochten met goed voetbal de aanval. De lange bal werd voor even in de gang geparkeerd en de oplossing werd gevonden in snel combineren en dito beweging zonder bal. Dit leverde in de 30ste minuut de gelijkmaker op, toen Mart Snippers goed werd vrijgespeeld en van twintig meter de bal met veel tempo en prima op hoogte de bal in de rechterbovenhoek krulde. Een puike treffer van de jonge Snippers en een 1-1 stand.

In de 36ste minuut kwam Borne goed weg toen een overtreding op Chiel Kosterink onbestraft bleef en de aanvaller vrije doorgang had richting doel. Zijn schuiver ging echter voorlangs. Drie minuten later was het Borne dat een enorme kans kreeg, maar de goede voorzet van Mart Kosterink vond geen Borns been om af te ronden. Vlak voor de theepauze wederom een kans voor Borne en dit maal was het Sven Pieterson die zijn schot rakelings langs het doel zag gaan. Een unieke misser van de aanvoerder, want menigeen zag het leer al achter de doelman in het net vallen.

De Bornenaren konden met veel vertrouwen aan het tweede bedrijf beginnen, want met veel passie en strijdlust in het eerste bedrijf had het gewoon met een voorsprong moeten rustten. Toch was het in de 48ste minuut aan verdediger Robin Boomkamp te danken dat het nog even gelijk bleef, Boomkamp gooide zich vol overgave in de baan van een schot en voorkwam daarmee een zekere achterstand. Tot aan het uur reeg Borne de kansen aan elkaar en het was eigenlijk een klein wonder dat het niet wist te scoren en zoals dat dan zo vaak gaat in het voetbal valt de goal aan de andere kant.

In de 60ste minuut blokte een verdediger het schot van Van Laar, balbezit voor Losser, snelle counter over rechts, gevolgd door een harde lage voorzet en in buitenspel positie wist Van der Meer de 2-1 te maken. Grensrechter Hakkenbroek vlagde nog wel, maar leidsman Menkhorst was onverbiddelijk. Borne trainer Bakker reageerde snel en bracht Wesley Assink in het veld voor Bram Peper.

De gasten uit Borne rechtten nog eens de rug en gingen vol op de aanval. En dat is knap en een compliment waard, gezien de laatste wedstrijden. Jorrit Jongman knalde op goal en de keeper reageerde met een reflex en bokste met een vuist de bal half weg, de rebound werd vervolgens van de doellijn gehaald. Nog een wissel aan Borne zijde. Verdediger Chiel Kosterink verliet het veld en Laurens Huitink werd binnen de lijnen gebracht.

Borne ging uitdrukkelijk voor de gelijkmaker, maar ook Losser kreeg kansen en had het duel eerder op slot kunnen gooien. In de blessuretijd besliste Bonte het duel alsnog met zijn treffer en liet de 3-1 noteren met een mooi en strak schot. Een minuut later zorgde Huitink voor de 3-2 eindstand door de kopbal van Assink vlak voor de lijn nog eens te verlengen.

Borne heeft weliswaar te weinig gekregen, maar kan terugkijken op een goed duel waarin het heeft aangetoond op de weg terug te zijn. Volgende week neemt BVV Borne het op tegen Saasveldia. Het duel op sportpark ’t Wooldrik begint om 14:00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.