Hero BVV Borne 1

Borne verliest thuis van TVO

Borne verliest thuis van TVO. BVV Borne is er niet in geslaagd afstand te nemen van de onderste regionen in de derde klasse A. Het verloor op het eigen sportpark uiteindelijk verdiend met 3-2 van TVO uit Beckum.

 

BVV Borne lijkt een lastig seizoen tegemoet te gaan. De ploeg is duidelijk zoekende naar de juiste vorm en lijkt moeite hebben om negentig minuten lang de juiste motivatie aan de dag te leggen om wedstrijden naar haar hand te zetten. Toch begonnen de Bornenaren wederom prima, want in de 3de minuut bracht Martijn Hofman zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Een aanval die menigeen al vaker heeft gezien op het sportpark. Jorrit Jongman vond met een strakke pass Sven Pieterson, die de bal met de borst klaar legde op de inkomende Hofman. Een strakke schuiver en de Beckumse doelman had verder het nakijken.

Zes minuten later was het echter alweer gelijk. Borne doelman Post bokste de bal, na een corner, met beide vuisten tot buiten de zestienmeter, waar Daan ten Dam klaarstond om met een mooi schot de bal hoog in de touwen te jagen. De eerste twintig minuten waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Borne probeert het met een lange bal, verloor vervolgens de duels en TVO had met veel bewegende middenvelders voldoende kwaliteit om snel om te schakelen.

De gasten uit Beckum kregen daardoor ook de betere kansen. Even leek Pieterson zijn ploeg op voorsprong te koppen, maar de doelman reageerde alert op de slinkse poging van de Bornse aanvoerder. In de 37ste minuut zag de Bornse defensie er niet goed uit en het was de gewiekste Morskieft die de er als de kippen bij was om TVO op voorsprong te zetten door de 1-2 te scoren.

Na de theepauze, zo was de verwachting, zou de thuisploeg orde op zaken stellen. De kersverse promovendus werd vorig seizoen vaak geroemd voor haar veerkracht, maar de storm op het Beckumse doel had nog niet het formaat van een zomers briesje. Het was TVO dat wederom op een eenvoudige manier wist te scoren. Een pass, laag over de grond en dwars door de Bornse as bracht Groothuis oog in oog met de Bornse goalie. Groothuis bleef rustig genoeg en bracht de marge op twee en de stand op 3-1.

BVV Borne bleef grossieren in onnodig snel balverlies waardoor een fatsoenlijke aanval veelal uitbleef. De Bornse voorwaartsen Sander Toebes en Martijn Hofman stonden door het laag gehanteerde baltempo te vaak met de rug naar het vijandelijke doel en kwamen zelden tot kansen. TVO bleef eenvoudig overeind en moest alleen in de 90ste minuut nog een treffer incasseren toen Sven Pieterson een vrije trap simpel langs de muur binnen schoot. Daarmee werd de stand 3-2 en leek het iets draaglijker maar dat is slechts voor de statistieken,

Borne zal snel de motivatie moeten vinden om wedstrijden te willen winnen ten koste van alles. Het zal weer de veerkracht moeten tonen die het in het afgelopen seizoen zo vaak etaleerde en waarmee het successen behaalde. De ploeg heeft deze bijzondere kwaliteit nog altijd in zich en het zal ongetwijfeld punten gaan behalen en langzaam de weg omhoog weer vinden.

Volgende week mag BVV Borne het opnemen tegen VV Losser. Het duel in Losser begint om 14:00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.