Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1
  • Borne weet niet van Saasveldia te winnen

Borne weet niet van Saasveldia te winnen

BVV Borne is er niet in geslaagd om tegen Saasveldia een resultaat te boeken. Op het eigen sportpark werd met 5-0 verloren. De geelzwarten bezetten nu de voorlaatste plaats in de derde klasse.

 

BVV Borne heeft met 5-0 verloren van een goed georganiseerd spelend Saasveldia. Toch zag het er in de beginfase niet eens slecht uit voor de thuisploeg en leek niets er op te wijzen dat er met ruime cijfers verloren zou worden. De eerste twee kansen waren voor Borne, een schot van Sven Pieterson werd ternauwernood tot corner verwerkt en een prima aanval werd door de mee opgekomen Robin Boomkamp nipt naast het doel gekopt.

Nadat Saasveldia in de 9de minuut al een mogelijkheid kregen om de score te openen, (goede indraaiende vrije trap en kopbal voorlangs), kreeg het in de 14de minuut eigenlijk de voorsprong cadeau. Een echte aanval was het eigenlijk niet eens. Saasveldia in balbezit, de Bornse middenvelders en verdedigers liepen achteruit, zetten geen druk op de bal en een voorzet van links werd met veel gevoel op het hoofd van de volledig vrijstaande Rikkert gelegd. Het binnen knikken was vervolgens een koud kunstje en de 0-1 een feit.

Na deze treffer brak er van beide kanten een rommelige fase aan met veel balverlies over en weer. Nadat Borne doelman Post nog goed redde toen hij oog in oog met de spits als winnaar uit de bus kwam, wist Borne het spel licht naar zich toe te trekken en had het op basis van balbezit en drie a vier kansjes de gelijkmaker wel verdiend. Het is te simpel om te stellen dat de bal eens goed moest vallen, want dit moet je wel afdwingen, maar het zou wel eens welkom zijn.

Na de pauze startte de thuisploeg fel en maakte het een gretige en getergde indruk. In de 47ste minuut werd een goed genomen corner van Danny van Laar op de paal getikt en tien minuten later was het Mart Kosterink die hetzelfde lot overkwam, ditmaal na een goede aanval over meerdere schijven. Het fortuin leek ook dit keer niet aan Bornse zijde.

En voetbal blijft voetbal, want twee minuten nadat Kosterink de paal nog raakte stond het 0-2. Waar het Borne dan tegen zat, mochten de gasten niet klagen. Borne zette druk op de laatste verdediger, die de bal weg wilde knallen, half miste en zo een counter inleidde over de rechterflank. De lage voorzet werd door Sjors Kenkhuis in de 59ste minuut dankbaar afgerond. Daar bleef het niet bij want in de 63ste minuut maakte Oosterik er 0-3 van en was het duel gespeeld.

Borne probeerde het nog wel, maar je zag de ontgoocheling toenemen dat het wederom niet leek te lukken om een resultaat te behalen. In een laag tempo hervatten beide ploegen het laatste kwartier. Danny van Laar liet in de 76ste minuut weer eens zien over een prachtige traptechniek te beschikken, maar geheel in lijn met de fase waarin de Bornse hoofdmacht verkeert spatte zijn schot van 28 meter afstand vol op de lat uiteen om vervolgens pas ver buiten de zestienmeter weer eens in aanraking te komen met het kunstgras.

In de 86ste en 90ste minuut liepen de gasten nog uit naar 0-4 en 0-5. De uitslag was ietwat geflatteerd maar tekende wel de instelling van Saasveldia, wat ook een compliment waard is. De uitstekend leidende scheidsrechter R. Van den Berg uit Borculo, die opviel omdat hij niet opviel, maakte er vervolgens na drie minuten blessuretijd maar een eind aan.

Volgende week de laatste wedstrijd voordat de ploegen aan de winterpauze beginnen. BVV Borne mag dan op bezoek bij RSC in Rossum. Een duel met een markant tintje, want RSC neemt het als laagst geklasseerde op tegen Borne dat een plekje hoger staat. De verliezer begint de tweede competitiehelft als rode lantaarndrager.

Zondag 15 december om 14:00 uur RSC Rossum – BVV Borne

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.