Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1
  • Borne weet ook 3de wedstrijd niet te winnen

Borne weet ook 3de wedstrijd niet te winnen

Borne heeft ook de derde competitiewedstrijd niet weten te winnen. Op het eigen sportpark bleef het tegen LSV Lonneker steken op 0-0. De Bornenaren kregen legio mogelijkheden, raakten weer eens de lat, maar scoorden niet. BVV Borne heeft tegen LSV genoegen moeten nemen met een punt, terwijl het op basis van kansen en wedstrijdbeeld veruit de bovenliggende partij was en de volle buit verdiende.

 

Vanaf de aftrap waren de geelzwarten de betere ploeg, het had het meeste balbezit, bepaalde het tempo en creëerden in de eerste twintig minuten verreweg de meeste kansen. Al in de 9de minuut moest de Lonneker doelman reddend optreden, toen er van dichtbij op doel werd geschoten, met een reflex bokste de keeper met beide vuisten het leer van de lijn. In de 18de minuut was Laurens Huitink dicht bij een treffer, maar Huitink leek verrast te zijn dat de voorzet van Assink onderweg licht getoucheerd werd. Bij de tweede paal knikte Huitink de bal rakelings naast.

Twee minuten later zette de sterk spelende Bram Peper weer eens druk, veroverde de bal maar zijn pass op de weg sprintende Pieterson werd door de LSV verdediger onderschept. Na 24 minuten spelen noteerden de geelzwarten al de zevende hoekschop, tegen nul van de Lonneker gasten, dit om de krachtsverhouding maar eens aan te geven. LSV kon tot deze fase niets anders dan loeren op een foute inspeelpass van de Bornenaren om zo gevaarlijk te worden.

Als dat al eens lukte ontbrak het de gasten aan creativiteit om de Borne doelman Post eens echt te testen. 36ste minuut, Toebes stuurt met een prima steekpass Sven Pieterson de diepte in, Pieterson kwam op links door, besloot van de punt van het zestien meter te schieten en zag zijn schot een metertje links van het doel gaan. LSV had er nagenoeg niets tegenover kunnen stellen, het werkte ontzettend hard, ging ook de duels niet uit de weg, maar moest het voetballend afleggen tegen dit Borne.

In de tweede helft ging BVV Borne door waar het in het eerste bedrijf was gebleven. Namelijk de jacht op de openingstreffer. En in de 47ste minuut was Danny van Laar er wel heel dichtbij. Het wordt zo langzamerhand een moment waar Van Laar patent op mag aanvragen. Keeper te ver voor zijn doel, prachtige wreeftrap en 35 meter verder eindigt de bal op de lat, uit de rebound kwam Hofman net tekort om alsnog de vervelende nul van het scorebord te halen. Na deze poging was de thuisploeg zoekende naar de juiste tactiek op de Lonneker muur te slechten. Combineren bleek lastig en ook de lange bal werd veelal een prooi voor de lange verdedigers.

De oplossing licht dan meestal op de flanken, maar dan moet wel het baltempo omhoog. In de 63ste minuut voerde Borne de druk weer iets op, zocht het de zijkanten en kwam ook een aantal maal goed door. Maar de strakke lage voorzetten van Peper belandden niet bij Bornse voorwaartsen. “Wordt het dan zo’n dag?” hoorde je menigeen al zeggen langs de kant. En het leek inderdaad zo’n dag te worden.

Borne trainer Bakker bracht nog maar eens een aanvaller, maar dat bracht geen soelaas. Sterker nog, uit een van de spaarzame aanvallen mocht Borne nog van geluk spreken, want in de 78ste minuut was de nul wellicht van het scorebord verdwenen, maar dan wel aan de kant wat niet de voorkeur genoot van de gastheren. Mathijs Pieper van LSV brak op links door, omspeelde de uitgekomen doelman, leek te gaan scoren maar Pieper raakte de bal verkeerd en tot opluchting van Borne wist Huitink de bal weg te schieten. Een hachelijk moment voor de thuisploeg. In de laatste tien minuten leken de krachten weg te vloeien.

Borne probeerde het uiteraard, maar het gif leek te zijn verdwenen. Begrijpelijk en zeker geen schande. Scheidsrechter Wiggers hanteerde voldoende blessuretijd, maar het bleef deze middag bij 0-0.

Volgende week speelt Borne wederom een thuiswedstrijd, dan is DSVD uit Deurningen de tegenstander. Het duel op zondag 13 oktober begint om 14:00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.