Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1
  • Borne ziet overwinning in blessuretijd uit handen glippen

Borne ziet overwinning in blessuretijd uit handen glippen

BVV Borne heeft in de absolute slotfase een zekere overwinning uit handen zien glippen. Na een uitstekende wedstrijd, waarin het voldoende mogelijkheden kreeg om de tweede treffer te maken, zag het de gastheren in de 96ste minuut langszij komen. Het was Robin Kwast die de 1-1 maakte en daarmee Borne al ver voor carnaval een enorme kater bezorgde.

Borne heeft ook in de tweede wedstrijd na de winterpauze te weinig gekregen. In Albergen waren de Bornenaren een groot deel van het duel de bovenliggende partij, verzuimde het om verder uit te lopen en kreeg het diep in blessuretijd de deksel op de spreekwoordelijke neus. Vanaf de beginfase dicteerde Borne het spel in Albergen, het was feller, won duels, vond sneller de vrije man en ontregelde het met verve de opbouw van de Albergse gastheren.

Het was dan ook niet verrassend dat BVV Borne als eerste het net wisten te vinden. Jongman zag Pieterson op de linkerflank volledig vrijstaan, bediende hem op maat en Pieterson slingerde de bal met voldoende snelheid voor het doel. In eerste instantie werd de bal nog weggekopt maar het was de alerte Sander Toebes die de rebound controleerde, het overzicht behield en met links de rechterbovenhoek wist te vinden. Borne stond in de 19de minuut op een 0-1 voorsprong en had was dik verdiend. Dat euforie tevens een geduchte tegenstander kan zijn werd bijna bevestigd want een minuut later mocht Borne van geluk spreken dat verdediger Jordy Dobbe de inzet van Hulskotte van de doellijn schoot.

Tot aan de rust kreeg Borne voldoende mogelijkheden om er nog een treffer aan toe te voegen. In de 24ste minuut belandde een vrije trap van Pieterson in het zijnet en op het half uur leek Wesley Assink zich erdoor te worstelen. Vlak voor rust probeerde Toebes het nog eens met een schot.

Na de pauze verwachtte het publiek een furieus startende thuisploeg, maar de storm bleef uit. Het compact spelend Borne bleef eigenlijk simpel overeind en de wil om voor elkaar te werken was enorm. Menig tegenstander zal zich vroeg of laat gaan stukbijten op dit hechte collectief. En ook in het kwartier na de thee waren de beste mogelijkheden voor de gasten uit Borne. Het verschil in het vertoonde spel was weliswaar groot, uitgedrukt in doelpunten was het verschil nog altijd miniem en daarmee laat je de thuisploeg in leven.

Vanaf de 70ste minuut waren het De Tukkers die het meeste balbezit hadden, nog altijd wist het moeilijk tot kansen te komen maar het deelde wel een aantal speldenprikken uit. De bal ging sneller rond en nu waren het de geelzwarten die moeizaam tot opbouwen kwamen. Borne overleefde de sterke fase van De Tukkers en de thuisploeg mocht doelman Rens Davina danken dat hij sterk redde op de vrije trap van Danny van Laar. Davina moest gestrekt naar de rechterhoek en tikte de bal na een harde schuiver van Van Laar tot corner.

Pech voor Borne en met nog vijf minuten te gaan moest het nog eenmaal vol aan de bak. De thuisploeg gooide alle remmen los en speelde vol voor de aanval, maar nog altijd leek een treffer van Borne eerder te gaan vallen dan een doelpunt van de thuisploeg. Scheidsrechter Welbers uit Nijmegen liet met zes minuten en een paar seconden blessuretijd heel Borne in spanning en het waren net die paar extra seconden die Borne een domper bezorgden.

Een allerlaatste hoekschop hoog voor het Borne doel, iedereen sprong de lucht in en probeerde, uiteraard met tegenstrijdige belangen, als eerste de bal te koppen. De prima spelende Borne verdediger Chiel Kosterink kwam als winnaar uit de bus, maar had dat ongetwijfeld zelf graag anders gezien want de bal belandde voor de voeten van Kwast en in de absolute slotfase tikte Kwast het leer over de Bornse doellijn.

Opluchting bij de thuisploeg en een balend Borne. De ploeg had recht op meer en zag het alsnog mis gaan.

Volgende week gaat de Bornse hoofdmacht op bezoek bij Avanti Wilskracht. Het duel op Sportpark Het Zoutendijk in Glanerbrug begint om 14:00 uur

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.