Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1
  • BVV Borne neemt de drie punten mee uit Lonneker.

BVV Borne neemt de drie punten mee uit Lonneker.

De derde wedstrijd in een week tijd leverde de derde overwinning op rij voor de mannen van Mark Dijkstra. In deze belangrijke wedstrijd werd er met 2-0 gewonnen van LSV Lonneker en zo namen de Geel Zwarten afstand van de laatst plek op de ranglijst.

Afgelopen zondag stond er een zes punten wedstrijd op het programma, LSV uit Lonneker was de tegenstander. Na de 15-0 nederlaag van vorige week verwachten de Geel Zwarten een super gemotiveerde tegenstander, een tegenstander die niet alleen de 15-0 wilde recht zetten maar ook de aansluiting wilden behouden om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Echter vanaf het begin waren de Geel Zwarten de bovenliggende partij. De verdediging stond weer als een blok en gaf geen enkele kans weg. Slechts een verdwaald afstandsschot zou voor een verassing moeten zorgen maar Borne goalie Post stond ook dit keer weer op de juist plek.

Het eerst gevaarlijke moment van de Geel Zwarten kwam na een klein half uur spelen een voorzet van Luuk Swienink belande op het hoofd van Laurens Huitink, echter de inzet verdween rakelings over de goal. In de 41e minuut een vlot lopende aanval waarbij meerder spelers de bal slechts een keer raakten en zo de spits, Wesley Assink, wisten te bereiken.

Op 20 meter van de goal van LSV maakte een verdediger een overtreding op Wesley. De toegekende vrijebal werd opgeëist door Danny van Laar, die met deze mogelijkheid wel raad wist. Een geweldige vrije bal draaide om de muur heen en verdween achter de keeper van LSV. 1-0 voor de BVV Borne. In de resterende minuten van de 1ste helft waren er geen noemenswaardige momenten meer, waardoor de mannen van Mark Dijkstra de kleedkamer opzochten met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft was het zaak om scherp te beginnen en het heft weer in handen te nemen. De Geel Zwarten wisten wat ze doen stonden en ook dat de voorsprong nog niet voldoende was voor een zekere drie punter. In de 70e minuut de eerste en enige mogelijkheid van LSV, een diepe bal werd door de rechtsbuiten goed meegenomen en zo kon hij richting Borne doel gaan. Een goede redding van Sander Post, maakte deze mogelijkheid onschadelijk en zo bleven de 1-0 op het bord staan.

Nog geen 3 minuten later verdubbelde de Geel Zwarten de voorsprong. Een op maat gegeven voorzet van Jesse Klein Teeselink belande voor de voeten van Mart Snippers. Hier wist Mart wel raad mee en schoot zo de 2-0 tegen de touwen. De net ingevallen Rick Hagreis leek de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar bij zijn actie belande de bal op de buitenkant van de paal.

De Geel Zwarten kwamen in het restant van de wedstrijd niet meer in de problemen 10 minuten voor tijd kwamen Twan Snippers en, B Junior, Twan Polman nog binnen de lijnen voor de moegestreden Danny van Laar en Luuk Swienink. Een goede team prestatie en een gezonde dosis inzet resulteerde in de derde driepunter op rij. In een week tijd 3 wedstrijden spelen en ze ook nog eens alle 3 weten te winnen, is een fantastisch resultaat.

Komend weekend spelen de Geel Zwarten thuis op sportpark ’t Wooldrik tegen Saasveldia, aanvang 14.00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.