Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1
  • BVV Borne neemt dik verdiend punt mee uit Harbrinkhoek.

BVV Borne neemt dik verdiend punt mee uit Harbrinkhoek.

Onder de stralende zon, op een zeer slecht natuurgras veld weet de BVV Borne een dik verdiend punt mee terug te nemen naar Borne 0-0. De ziekenboeg van de Geel Zwarten loop langzaam aan weer leeg en op een enkele lang geblesseerde speler na is de groep weer zo goed als compleet. Borne heeft de laatste weken flink aan het zelf vertrouwen gewerkt, door de laatste vier wedstrijden te winnen. Ook MVV’29 is bezig aan een goede serie. De ploeg uit Harbrinkhoek wist de laatste weken flink aan het doelsaldo te werken, door grote overwinningen te behalen.

Afgelopen zondag streden de Geel Zwarten tegen de Zwart Witten op het hoofdveld van MVV’29. Hier ging zeker de voorkeur van de trainer niet naar uit, uiteindelijk heeft hij zich er maar bij neergelegd en kon de wedstrijd op natuurgras beginnen. Daar waar de thuisploeg had verwacht in het voordeel te zijn, bleek achteraf dat de keuze voor de Geel Zwarten uit Borne niet verkeerd uit pakte.

De Eerste kansjes waren voor de mannen van Mark Dijkstra. Een afstandsschot van Sven Pieterson verdween net over het doel en een inzet van Mart Snippers miste de kracht om echt gevaarlijk te worden. De eerste mogelijkheden van MVV’29 kwamen uit standaard situaties, cornerballen die gevaarlijk voor het doel werden gebracht, maar ook deze zondag stond de verdediging van de Geel Zwarten weer als een blok en gaf geen krimp.

In de 34e minuut een prima aanval over meerdere schijven. Een voorzet van Bram Peper kwam net iets te kort om Sven Pieterson in scoringspositie te brengen. De afgeslagen bal belande voor de voeten van Danny van Laar, Danny bedacht zich niet en schoot de bal snoeihard richting MVV’29 doel. Tot opluchting van een ieder met een Zwart Wit hart spatte de inzet van Danny van Laar uiteen op de rug van een der verdedigers.

Ook de tweede helft speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld af en wisten beide partijen geen grote kansen te creëren. Een afgeslagen bal werd bij de tweede paal ineens uit de lucht genomen door Sven Pieterson, maar hij zag zijn inzet ver naast het doel verdwijnen. De ingevallen Rick Hagreis kreeg in de 64e minuut nog een kansje, maar ook zijn inzet was een prooi voor de doelman van MVV’29.

In de 73e minuut lijken de mannen van Mark Dijkstra op achterstand te komen, wat overigens tegen de verhouding in zou zijn. Een voorzet van links kwam bij de tweede paal bij de geheel vrij staande spit van MVV’29. Tot opluchting van een ieder met een Geel Zwart hart werd het doelpunt afgekeurd doordat de spits van MVV’29 zijn inzet vanuit buitenspel positie binnen schoot. Nog een schot(je) van Jordy Dobbe die kracht miste om het de doelman moeilijk te maken.

De laatste 10 minuten van deze wedstrijd braken aan en de BVV Borne kwam niet meer aan voetballen toe, daar waar het de gehele wedstrijd goed mee deed en zelfs de betere kansen kreeg, wisten ze de laatste 10 minuten geen kansen meer te creëren. Maar ook deze laatste minuten gaf de verdediging geen krimp en wisten ook de gastheren niet te scoren.

Een 0-0 stand was de uitslag waarmee de verhouding prima werd weergegeven en de punten deling meer dan terecht was. Gefeliciteerd met 1 punt was de opmerking van MVV Trainer Ruud Ottenhof. Een veel gemaakte opmerking bij teleurgestelde spelers en trainer van MVV. De Geel Zwarten konden in ieder geval leven met dit zeer verdiende punt.

Donderdag 28 april wordt er ingehaald tegen Reutum, aanvang wedstrijd in Reutum is om 19.30 uur en zondag speelt het 1ste tegen RSC, de wedstrijd op ’t Wooldrik begint om 14.00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.