Hero BVV Borne 1

BVV Borne speelt gelijk tegen WVV '34

BVV Borne heeft een punt overgehouden aan het duel tegen het als vijfde geklasseerde WVV’34 uit Hengevelde. Op het eigen sportpark werd het 1-1. Op voorhand een resultaat waar voor getekend zou worden, maar na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Menkhorst kwam al snel het besef dat er wellicht meer in had gezeten.

Borne is de hervatting van de competitie uitstekend begonnen. Met goed voetbal en veel arbeid wist het de gasten uit Hengevelde vroeg vast te zetten en reeds binnen de minuut leverde deze strijdwijze al een enorme kans op voor gelegenheidsspits Wesley Assink. Goed doorjagen leverde balwinst op rond de zestienmeter van WVV’34, snelle combinatie met Pieterson, die de bal met het hoofd teruglegde op de inlopende Assink. Van dichtbij wist de doelman met enig fortuin de inzet tot corner te verwerken.

Een prima start van de geelzwarten en de bedoelingen waren direct duidelijk. Borne nam de eerste twintig minuten geen moment gas terug en de Hengevelders hadden veel overtredingen nodig om even op adem te komen en het Bornse spel te ontregelen. Het spel speelde zich voor een groot deel op de helft van WVV af en in de 37ste minuut viel pas de eerste kans voor de gasten te noteren, het schot van een meter of achttien ging echter ruim over het Bornse doel. Borne voelde dat er nog voor de rust iets te halen viel, zette nog eens aan en leek in de 39ste minuut op voorsprong te komen, maar de treffer van Borne werd afgekeurd vanwege buitenspel. Terecht en prima waargenomen.

WVV’34 was niet bij machte om de Bornse aanvalsdrang te stuitten en mocht blij zijn als het zonder kleerscheuren de warmte van de kleedkamer op mocht zoeken. 41ste minuut, prima schuiver van Mart Snippers, rakelings langs de paal, drie minuten later kwam Pieterson door slordig uitverdedigen in balbezit, bedacht zich niet en haalde verwoestend uit om vervolgens de bal vol op de lat uiteen te zien spatten.

Na de pauze gingen de Bornenaren vrolijk verder met waar het voor rust mee was opgehouden. We schrijven de 54ste minuut toen Snippers met een splijtende pass, Pieterson in stelling bracht om vervolgens de mee opgekomen Toebes bij de tweede paal te bedienen. Toebes kwam net tekort om het leer in het doel te werken. Twee minuten later werd de thuisploeg bijna verrast toen een snel uitgevoerde aanval bijna een treffer opleverde maar de kopbal ging voorlangs en miste kracht. Dat de Bornse speelwijze kracht heeft gekost is een feit en het spel golfde nu op en neer.

Binnen vijf minuten kregen de gasten drie corners en dat is geen goed teken. In de 59ste minuut wist WVV’34 op 0-1 te komen. Het was de gewiekste Pierik die geheel vrijstaand de bal achter de bornse goalie werkte. De treffer van WVV was niet onverdiend, maar de achterstand voor Borne was dat zeker wel. Dit Borne, met deze instelling en strijd verdiende het gewoon niet om op achterstand te komen.

Borne trainer Bakker reageerde direct, haalde de moegestreden Toebes aan de kant en bracht jeugdspeler Luc Scheper binnen de lijnen. Scheper moest met zijn snelheid en onbevangenheid zorgen voor de nodig impulsen. Samen met de prima spelende Chiel Kosterink en Assink zette Borne nog eens aan. In de 67ste minuut leek dat bijna de gelijkmaker op te leveren, maar de WVV doelman redde knap op een eigen inzet van de verdediger. Borne bleef er in geloven en toonde de veerkracht waar het altijd een beroep op lijkt te kunnen doen.

Uit een spaarzame counter hadden de gasten het duel definitief op slot kunnen gooien, maar eenmaal in scoringspositie leek het te gehaast. Borne wisselde opnieuw en gooide nu alles op de aanval. Verdediger Boomkamp mocht naar de kant en Huitink mocht voorin voor de nodige onrust zorgen. Nog eens zette Borne aan. 80ste minuut en de uitblinkende Wesley Assink wint op het middenveld een duel, draait zich knap open, vindt Luc Scheper aan de rechterzijlijn en Scheper passeert in zijn eentje drie man, loopt naar binnen, brengt het geduld op om Pieterson op links te vinden en Pieterson krulde de bal met een ongelofelijke precisie in de rechterbovenhoek. Een wonderschoon doelpunt en de meer dan verdiende 1-1.

Met het vertoonde spel en inzet lijkt Borne de weg omhoog gevonden te hebben. Volgende week is het De Tukkers – Borne. De wedstrijd in Albergen begint om 14:00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.