Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1
  • BVV Borne vergeet zichzelf te belonen in Reutum.

BVV Borne vergeet zichzelf te belonen in Reutum.

Op donderdagavond 28 april stond de inhaal wedstrijd op het programma in en tegen Reutum. De vorige wedstrijd kon geen doorgang vinden, omdat de Scheidsrechter van destijds het aanvangstijdstip verkeerd in zijn agenda had genoteerd. Met een gehavende selectie moest de wedstrijd nu op donderdag avond ingehaald worden. Een wedstrijd met twee gezichten. De grootste kansen waren voor de Geel Zwarten uit Borne, echter uiteindelijk trok Reutum aan het langste eind door in de slotminuut een makkelijk gegeven penalty binnen te schieten en zo de drie punten in Reutum wist te houden 2-1.

Door een drietal aanpassingen werd deze donderdag avond vanuit BVV Borne kant eerst de kat uit de boom gekeken. De duels in het eerste kwartier speelden zich dan ook veelvuldig af op het middenveld. Door middel van enkele afstandsschoten werden beide doelmannen op de proef gesteld. In de 19e minuut leek de leidsman uit Zwolle voor een penalty te fluiten voor de Geel Zwarten. Nadat een verdediger met twee handen in de rug van Rick Hagreis hem zou uit balans had gebracht verdween de bal naast het doel echter tot ieders verbazing werd er een achterbal gegeven. Aanvoerder Sven Pieterson vroeg op een nette manier aan de scheidsrechter of hij de overtreding, die een ieder wel had gezien, niet had opgemerkt. Hierop volgde gelijk een gele kaart met de opmerking van de leidsman dat hij bepaalde wat er deze avond ging gebeuren.

Tien minuten later werd ook Reutum voor het eerst gevaarlijk, maar een uitstekende keepende Sander Post was een sta in de weg. De overige minuten van de eerste helft waren verder niet noemenswaardig in deze gelijk opgaande eerste helft. De tweede helft kwamen beide ploegen het veld weer op om de drie punten binnen te halen. Dit leverde dan ook, voor de toeschouwers, een leukere tweede helft op. In de 53e minuut een cornerbal voor de mannen van Mark Dijkstra. Deze werd door Danny van Laar perfect neergelegd bij de tweede paal. De keeper van Reutum wist niet goed genoeg in te grijpen, waardoor Wesley Assink de Geel Zwarten op voorsprong wist te schieten.

Na dit doelpunt was het de BVV Borne dat het beste van het spel had en ook de grootste mogelijkheden kreeg om de voorsprong te verdubbelen. Wederom twee cornerballen die bij de tweede paal werden neergelegd en wederom met moeite werden verwerkt door de keeper en verdedigers van Reutum. In de 68e minuut leek Rick Hagreis te scoren, een voorzet op maat werd door Rick perfect naar de grond gekopt, en alles wat een geel zwart hart heeft dacht dat de BVV Borne wederom wist te scoren, ware het niet dat dit keer de keeper met een katachtige redding de bal uit het doel wist te tikken.

Zoals een ieder de ongeschreven voetbalwet, als je niet scoort valt ie aan de andere kant, kent. Zo ging het ook donderdag. Enkele minuten na de kansen van de Geel Zwarten waren het de gastheren die uit een counter de gelijkmaker binnen wisten te schieten. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. En de 1-1 stand leek dan ook meer dan terechte uitslag.

Een ieder had met dit gelijke spel kunnen leven. In de 89e minuut ging het helaas toch mis voor de Geel Zwarten. Nadat de matig leidende scheidsrechter een overtreding zag op een speler van Reutum, werd de vrije trap snel genomen en bereikte de bal de rechtsbuiten van Reutum. Met een individuele actie passeerde hij de verdediger van Borne. Al struikelend, wel of geen overtreding, vond de scheidsrechter van vanavond het voldoende om voor een penalty te fluiten en de bal op elf meter te leggen. Dit buitenkansje liet de spits van Reutum niet liggen en schoot de bal achter de doelman van de BVV Borne.

De Geel Zwarten hadden deze avond (meer) dan recht op minimaal één punt, echter door de late tegentreffer was er geen tijd meer over om nog op zoek te gaan naar de gelijkmaker en keerden de mannen van Mark Dijkstra met lege handen huiswaarts.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.