Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1
  • BVV Borne verliest nipt van kampioenkandidaat De Tukkers

BVV Borne verliest nipt van kampioenkandidaat De Tukkers

Op deze prachtige na-zomerse zondag middag, ontving de BVV Borne een der kampioenskandidaten van de derde klasse A, de Tukkers uit Albergen. In een wedstrijd waarin de Geel Zwarten nog wel op voorsprong kwamen, trok de thuis ploeg uiteindelijk toch aan het kortste eind en zag het De Tukkers met een 2-1 overwinning huiswaarts keren.

De afspraak die de mannen van Mark Dijkstra voor deze middag gemaakt waren duidelijk. Compact spelen en met 10 man op eigen helft, de tegenstander het spel laten maken, Hopende op een snelle uitval van de Geel Zwarten en het op die manier de Tukkers lastig te maken. De eerste minuten leek het er op dat de gemaakte afspraken nog niet helemaal duidelijk waren want het was Kjell Huisman die al binnen 2 minuten gevaarlijk voor het doel verscheen, tot opluchting van de Geel Zwarten verdwijn zijn inzet naast het doel van doelman Post.

De eerste kans voor de BVV kwam na een kleine 15 minuten spelen, het was Sven Pieterson die zijn schot in de handen van de keeper zag belanden. In de 20e minuut is het toch raak voor de Geel Zwarten, een cornerbal werd bij de eerste paal verlengd en kwam voor de voeten van Martijn Hofman, hier wist hij wel raad mee en schoot de BVV Borne op voorsprong. Na de opening treffer was de ploeg uit Albergen heer en meester, maar stonden de Geel Zwarten zoals vooraf was gesproken goed gepositioneerd. Echte kansen leverde het dan ook niet op. De enkele schoten die op doel kwamen waren dan ook een makkelijke prooi voor de Bornse doelman.

Een kleine 10 minuten voor het rust signaal leek de gelijkmaker toch op het scorebord gezet te worden, gelukkig verdween de inzet via buitenkant paal naast het doel. In de 43e minuut was het toch raak en wist Sjoerd Visschedijk die na een individuele actie de bal op geweldige wijze via binnenkant paal binnen te schieten. De Geel Zwarten hadden gehoopt de rust te halen met een 1-0 voorsprong maar het werd toch gelijk 1-1.

De tweede helft konden de mannen van Mark Dijkstra de borst nat maken en dat de Tukkers op jacht zouden gaan naar de overwinning. De Zwart Witte formatie uit Albergen speelde nog beter dan in de eerste helft en wist het ook geregeld met goed combinatie voetbal door de Bornse defensie te glippen, met stunt en vliegwerk bleef het nog lange tijd 1-1.

In de 60e minuut een geweldige diepe bal van Jorrit Jonkman op Sven Pieterson. Hij had de keuze om de bal aan te nemen en richting doel te gaan of de bal over de te ver voor de goal staande keeper te plaatsen . Hij bedacht zich niet en nam de lange bal ineens uit de lucht. Een perfecte lob die de keeper van de Tukkers kansloos liet was net iets te lang en belande op het dak van het doel. Niet dat een doelpunt verdiend zou zijn geweest, maar wat was het lekker geweest voor de Geel Zwarten als deze bal binnen was gevallen.

In de 67e minuut gaat het dan toch mis een goed lopende aanval van de Tukkers belande op randje 16 meter voor de voeten van Joep Egberink, deze bedacht zich niet en schoot de bal snoeihard richting het Bornse doel, vlak voor de keeper de bal leek op te pakken werd hij nog van richting veranderd door een Borns been en hierdoor was Sander Post kansloos 1-2.

In de resterende minuten probeerden de Geel Zwarten het nog wel maar verder dan enkele afstandschoten kwam de BVV Borne niet . Ook enkele goede mogelijkheden nog voor de Tukkers. Maar ook die troffen geen doel. Na 94 minuten vond de goed leidende scheidsrechter Hoffmann uit Oldenzaal het mooi geweest en floot voor het eindsignaal.

Het goede strijdplan van de Geel Zwarten leverde vandaag helaas geen punten op. Maar met veel inzet en strijd hebben de mannen van Mark Dijkstra één der kampioenskandidaten tot de laatste minuut van de wedstrijd toch lastig weten te maken.

Voor volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma. In Rossum neemt de BVV Borne het dan op tegen RSC. Aanvang 14.00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.