Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1
  • BVV Borne weet geen punt(en) mee terug te nemen uit Saasveld.

BVV Borne weet geen punt(en) mee terug te nemen uit Saasveld.

Op deze regenachtige zondag middag hield de BVV Borne geen punt(en) over aan de ontmoeting met Saasveldia. Ondanks dat een punten verdeling deze middag meer op zijn plaats zou zijn geweest was het de meest gelukkige, die de overwinning over de streep wist te slepen en zo keerden de Geel-Zwarten met een 2-1 nederlaag huiswaarts.

In de stromende regen floot Dhr. van Tintelen uit Druten, precies om 14.00 uur voor de aanvang van de wedstrijd. De eerste vijf minuten keken beide ploegen de kat uit de boom en werden de poppetjes op de juiste plaats gezet. Hierna waren het de Geel-Zwarten die de het betere van het spel kregen. Enkele kleine kansjes kwamen dan ook voort uit goede aanvallen, echter een doelpunt leverde het niet op.

De verdediging van de BVV Borne moest uiteraard ook bij de les blijven want de snelle voorwaartsen van de thuisploeg konden elk moment van de wedstrijd toe slaan. In de 20e minuut ging het dan ook bijna mis, echter werd de bal niet goed geraakt en verdween de inzet hoog over het doel van doelman Post.

In de 25e minuut een goede aanval van BVV Borne over meerdere schijven belande de bal voor de voeten van Mart Snippers, hij zag zijn inzet op de paal belanden en zo bleef het 0-0. Ondanks het betere spel ging het in de 32e minuut toch mis. Dom balverlies op het middenveld en de daarop volgende counter leverde de 1-0 voor Saasveldia op, Sjors Kenkhuis was het die de thuisploeg op voorsprong schoot.

Ook na deze voorsprong waren de mannen van Mark Dijkstra zeker niet de mindere op het veld. Echte kansen kwamen er helaas niet meer voor de Geel- Zwarten en werd er gerust met een 1-0 stand.

De tweede helft was het na slechts 3 minuten wederom raak en ook hier werd er onnodig balverlies geleden en werd de rechtsbuiten van Saasveld, Luuk Geerdink, in stelling gebracht. Oog in oog met doelman Post verdween de bal via beide palen in het netje 2-0. BVV Borne was nog niet verslagen en stroopte de mouwen nog een keer op wat in enkele kansen resulteerden. Echter de goed keepende doelman van Saasveldia wist zijn goal, schoon te houden.

In de 70e minuut leken de Geel-Zwarten de aansluitingstreffer te maken. Een goed genomen vrije bal belande op het hoofd van Stan Prigge die de bal goed binnen kopte en zo leek het 2-1 te worden. Echter de grensrechter van Saasveldia stak zijn vlag enigszins twijfelend in de lucht. De scheidsrechter van vanmiddag wees in eerste instantie naar de middenstip, maar besloot uiteindelijk toch de grensrechter het voordeel van de twijfel te geven. BVV Borne kon niets anders dan zich neerleggen bij deze beslissing en ging opnieuw op zoek naar de aansluitingstreffer, die liet dan ook niet lang op zich wachten.

De ingevallen A junior, Mikka Schreurs, wist een geweldige actie met een schitterend afstand schot de bal achter de keeper van Saasveldia te schieten. 2-1. Met nog een kleine tien minuten op de klok en een aantal minuten blessure tijd leek er toch nog iets te halen.

In de 90e minuut een black out van de keeper van Saasveldia, een uittrap van hem belande op de rug van een Borne aanvaller en ging als een vuurpijl recht omhoog. De keeper bedacht zich niet en besloot de bal ongeveer 2 meter buit het strafschop gebied te vangen. Daar waar een ieder, zelfs de thuis club en publiek, rekende op een vrije bal voor de geel zwarten en misschien wel een rode kaart voor de doelman, besloot de scheidsrechter dat de bal binnen het zestien meter gebied werd gevangen. Uiteraard dit tot verontwaardiging van de gasten.

In de laatste paar minuten werden de ballen het strafschop gebied in gepompt in de hoop dat de bal nog een keer goed zou vallen voor de voeten van een der Geel-Zwarten. Dit mocht helaas niet meer zo zijn, en zo moesten we de punten in Saasveld achter laten.

Ondanks dat een dik verdiend punt op zijn plaats geweest zou zijn, keerden we met lege handen terug naar Borne. Aan de inzet heeft het deze zondag zeker niet gelegen en wanneer we met deze strijd en inzet blijven spelen dan zal de eerste drie punter niet lang op zich laten wachten.

Komend weekend ontvangt BVV Borne de Tukkers uit Albergen op sportpark “t Wooldrik”. Aanvang van deze wedstrijd zal wederom 14.00 uur zijn.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.