Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1
  • BVV Borne weet opnieuw te winnen, deze keer van Saasveldia.

BVV Borne weet opnieuw te winnen, deze keer van Saasveldia.

Afgelopen zondag speelde het team van Trainer Mark Dijkstra een thuis wedstrijd tegen Saasveldia. Een tegenstander dat er op gebrand was ook weer eens een wedstrijd te winnen, dit was namelijk de laatste vijf wedstrijden niet meer gelukt, BVV Borne daar in tegen had de laatste 3 niet meer verloren en al deze wedstrijden in winst weten om te zetten. Na 90e minuten voetbal onder perfecte voetbalomstandigheden stonden de Geel Zwarten ook dit keer weer aan de goede kant van de score een 3-2 overwinning op Saasveldia en wederom 3 welkome punten.

Een belangrijke wedstrijd voor beide teams, Saasveldia dat weer eens toe was aan een zege en BVV Borne dat de zege reeks voort wilde zetten. Op zaterdagavond kreeg Mark Dijkstra nog een afmelding van Sander Toebes die deze wedstrijd door corona aan zich voorbij moest laten gaan. De oplossing in deze was het inpassen van een derde A-junior, want naast Jesse Klein Teeselink en Luuk Swienink, was er nu ook een basis plaats voor Rick Hagreis. Met nog een A junior, Twan Snippers en een B junior, Bram Geboers op de bank konden de Geel Zwarten aan de wedstrijd beginnen.

Vanaf het eerste fluitsignaal namen de Geel Zwarten het initiatief in handen, in de 3e minuut had deze aanpak ook gelijk resultaat een voorzet van rechts belande bij de tweede paal, Sven Pieterson wist op zijn beurt de bal voor de goal te brengen en Mart Snippers te bereiken. Zijn inzet werd niet gepakt door de keeper en stuitte terug het veld in, met een sliding en het puntje van de schoen wist Sven Pieterson de bal achter de keeper te schieten en zo de Geel Zwarten zeer snel in de wedstrijd op voorsprong te zetten.

De eerste 15 minuten bleven de Geel Zwarten heer in meester op eigen veld en duurde het tot de 16e minuut voor Saasveldia er echt uit kon komen. Een voorzet van rechts verdween net voorlangs het doel van Sander Post. In de 22e minuut een overtreding op Rick Hagreis op 20 meter van het doel van Saasveldia, de hieruit volgende vrije bal verdween rakelings over het doel en zo bleef het 1-0. Het spel speelde zich nu vooral af op het middenveld zonder echt grote mogelijkheden voor beide ploegen.

In de 29e minuut een cornerbal voor Saasveldia. Deze cornerbal werd hard en laag voor gegeven en door minimaal 5/6 speler gemist. Bij de tweede paal stond de geheel vrij staande spits van Saasveldia die met dit buitenkansje wel raad wist en zo de gelijkmaker binnen schoot. In de 40e minuut een goede aanval over meerder schijven en een geweldige één twee in het strafschop gebied van Saasveldia leek de Geel Zwarten weer op voorsprong te brengen echter een goede redding van de doelman van Saasveldia stond een nieuwe voorsprong in de weg. De scherpe uittrap van de zelfde doelman leidde een vlijm scherpe counter in. Een voorzet op maat, maar geluk voor de mannen van Mark Dijkstra, werd de bal door de spits van Saasveldia rakelings over gekopt. Mocht de tweede helft net zo vermakelijk zijn als de eerste dan kregen de aanwezige toeschouwers meer dan waar voor hun geld.

Het begin van de tweede helft was iets minder aantrekkelijker dan waar de eerste helft op hield. Beide teams keken nu eerst de kat uit de boom en wilden er beide voor zorgen dat de poppetjes op de juiste plaats stonden. In de 58e minuut een kwam de bal voor de voeten van Rick Hagreis die met een slimme pass Jesse Klein Teeselink wist te bereiken. Uit zijn ooghoek zag hij Sven Pieterson geheel vrij staan. Sven wist wel raad met deze bal en nam de voorzet ineens op de schoen, met een mooie krul was de Keeper geheel kansloos en zo kwamen de Geel Zwarten uit het niets weer op voorsprong 2-1.

Na deze voorsprong liet BVV Borne de teugels iets vieren en kreeg Saaslveldia wat meer grip op de wedstrijd. Echter door goed verdedigingswerk werden de mannen uit Saasveld niet echt gevaarlijk. In de 78e minuut leek Jesse Klein Teeselink de wedstrijd in het slot te gooien. Een lange bal van Keeper, Sander Post, werd door een ieder gemist en zo leek Jesse een goede mogelijkheid te krijgen, echter door het snelle veld schoot de bal te ver door en leek het een appeltje eitje voor de keeper van Saasveld om de bal op te pakken. Met een uiterste inspanning kreeg Jesse zijn punt van de schoen nog net tegen de bal waardoor de keeper van Saasveld kansloos was, helaas verdween deze inzet rakelings naast het doel en bleef het spannend.

In de 82e minuut een hoge voorzet die, in de ogen van de Geel Zwarten, goed werd verdedigd door Bram Peper. Echter de Scheidsrechter van dienst zag het anders en gaf tot ieders verbazing een penalty. Met dit buiten kansje wist de aanvoerder van Saasveldia, Stijn Pol, wel raad. Geheel kansloos verdween de bal achter Sander Post in het doel 2-2.

Konden de mannen van Mark Dijkstra hun rug nog een keer rechten en toch nog voor de overwinning gaan. Ja dat konden ze, en hoe. Een diepe bal op de razendsnelle Luuk Swienink. Die met een schijnbeweging zijn tegenstander het bos in stuurde en de achterlijn wist te halen. Zijn perfecte voorzet belande op het hoofd van de centrum verdediger van Saasveldia, die zijn inzet rakelings over zijn eigen doel zag verdwijnen.

Uit de perfect genomen cornerbal van Danny van Laar wist de geheel vrij gekomen Mart Snippers de bal snoeihard achter de doelman van Saasveldia te koppen. Met nog enkele minuten op de klok waren de Geel Zwarten voor de derde keer deze middag op voorsprong gekomen, en gezien het spelbeeld van deze middag was dat dik verdiend. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord en zo wisten de Geel Zwarten voor de 4e keer op rij de volle buit te pakken.

Op paasmaandag staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan spelen de mannen van Mark Dijkstra een uit wedstrijd, in en tegen Reutum aanvang 14.00 uur.

Hopelijk kunnen de Geel Zwarten dan ook weer op uw steun rekenen.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.