Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1
  • BVV Borne weet thuis niet te winnen van LSV

BVV Borne weet thuis niet te winnen van LSV

BVV Borne wist een goede start van de wedstrijd niet over de streep te trekken en moet de punten in deze belangrijke wedstrijd aan de gasten uit Lonneker laten. De gelukkigste, in dit geval LSV, wist de wedstrijd met 2-3 te winnen.

De corona regels zijn weer aangescherpt en dus werden er dit weekend geen supporters toegelaten langs de lijn. En dat juist in een fase waarin de Geel Zwarten de steun van de supporters goed kan gebruiken.

Om precies 14.00 uur fluit Dhr. Kok uit Nijmegen voor het begin van de wedstrijd. Voor een ieder goed en wel op zijn plaats zat lag de bal al in het netje. Vanaf de aftrap en vier breedtepasses verder wist Mart Snippers de bal op maat voor te zetten en kon de geheel vrij staande Sven Pieterson de bal, na 24 seconden, tegendraads inkoppen. De wedstrijd begon dus goed voor de Geel Zwarten.

Ook na deze vroege goal bleef BVV Borne de betere ploeg en kreeg LSV geen grip op het spel van de thuisploeg. Echte grote mogelijkheden wisten de Geel Zwarten ook niet te creƫren. Enkele dode spel momenten zorgen voor gevaar. Een corner bal die net over het doel verdween en een vrije bal die perfect viel in de 16 meter en ook goed werd ingeschoten, maar met veel geluk en grabbel werk toch in de handen van de LSV Doelman belandde.

De enige mogelijkheid die LSV voor de rust kreeg werd goed onderschept door Jorrit Jongman en zo konden de mannen van Mark Dijkstra de kleedkamer op zoeken met een 1-0 voorsprong.

In de rust werden de puntjes op de i gezet en het plan van aanpak voor het verdere verloop van de wedstrijd werd gemaakt, echter na 2 minuten voetballen konden alle gemaakt afspraken weer overboord gegooid worden. Zo snel als de Geel Zwarten in de eerste helft op voorsprong kwamen, zo snel wisten de gasten in de tweede helft de gelijkmaker binnen te schieten.

Na deze gelijkmaker was BVV Borne het even kwijt en probeerden de gasten hier van te profiteren. Enkele mogelijkheden van LSV werden door de verdedigers en doelman van BVV Borne nog onschadelijk gemaakt, toch was het in de 58e minuut raak voor LSV een counter leek onschadelijk gemaakt te worden echter het tekort terug koppen van de bal op de keeper was een prooi voor de spits van LSV, hij kon de bal eenvoudig oppikken en binnen schieten 1-2.

BVV Borne had de eerste helft de controle over de wedstrijd, maar gaf die controle binnen een kwartier in de tweede helft onnodig weg. Een kwartier voor tijd, en enkele wissels verder, probeerden de geel zwarten er toch nog een slot offensief uit te gooien, dit resulteerde in veel druk op de verdediging van LSV. Iedere gevaarlijke bal voor het doel van LSV werd door de gasten onschadelijk gemaakt, ook de tweede bal kwam vaak, met geluk, voor de voeten van een speler van LSV.

In de 85e minuut kreeg BVV Borne de deksel op de neus, een vlijmscherpe counter werd goed afgerond en zo keken de Geel Zwarten met nog enkele minuten op de klok tegen een 1-3 achterstand aan. Een dikke minuut later was het alweer 2-3. Een lange bal van achteruit op Sven Pieterson betekende de aansluitingstreffer nadat hij de bal onder de doelman door had geschoten en het zo nog even weer spannend leek te maken.

De laatste minuten van de wedstrijd was het eenrichtingsverkeer en was het voor LSV alleen nog zaak om te overleven en de punten mee naar Lonneker te nemen. De 94e minuut leek de BVV Borne een penalty te krijgen. Een 100% procent overtreding, alles en iedereen, zelfs LSV, was overtuigd van een overtreding en een penalty, alleen de man die deze middag de leiding had dacht er anders over en besloot dat er verder gespeeld moest worden.

In de hier op volgende hectische slotfase wist BVV Borne niet meer te scoren en gingen de punten mee naar Lonneker.

Volgende week spelen de mannen van trainer Mark Dijkstra een uitwedstrijd in Almelo tegen Luctor et Emergo. Hopende dat de Geel Zwarten daar een beter resultaat kunnen behalen, echter ook dit zal geen makkelijke opgave zijn.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.