Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1
  • BVV Borne wint ook inhaalwedstrijd tegen Losser

BVV Borne wint ook inhaalwedstrijd tegen Losser

Kon de BVV Borne de overwinning van afgelopen weekend een goed vervolg geven, dat was vooraf de grote vraag. In een belangrijke week voor de Geel Zwarten, werd er donderdag avond ingehaald tegen Losser, een ploeg die dit jaar (2022) nog niet wist te winnen. Een prima inzet, gezonde spanning en redelijk goed voetbal bracht BVV Borne wederom de winst.

Na een prima wedstrijd en een 3-1 uitslag bleven de punten verdiend in Borne. Het was aan de Geel Zwarten uit Borne om te laten zien, dat afgelopen weekend geen eenmalige overwinning was. De lijn van afgelopen weekend moesten ze zien door te trekken, en gezien de eerste minuten van de wedstrijd ging dit aardig. BVV Borne was vanaf het begin van de wedstrijd de betere ploeg en creëerde gelijk enkele kleine mogelijkheden.

Zo werd in de 10e minuut Jesse Klein Teeseling diep gestuurd door Jorrit Jongman, de voorzet van Jesse bereikte net niet de vrijstaande Sven Pieterson. Enkele minuten later, in de 13e minuut, was het dan toch raak. Wederom een voorzet op maat van Jorrit, die dit keer de vrij staande Mart Snippers wist te bereiken. Mart bedacht zich niet en kopte de bal tegendraads achter de doelman van Losser 1-0.

Ook na deze openingstreffer bleven de mannen van Mark Dijkstra, die nadat hij ’s morgen geopereerd was gewoon langs de lijn stond, het betere van het spel houden. Een afstandsschot van Bram Peeper verdween net naast het doel. De verdedigers van de BVV Borne stonden ook deze wedstrijd hun mannetje en gaven bijna niets weg. De enkele aanval die Losser ter uitvoering bracht werd in een vroeg stadium onschadelijk gemaakt. In de 36e minuut leek BVV Borne de voorsprong te verdubbelen. Dit keer kwam de bal via Sander Toebes bij Jesse Klein Teeselink. Die op zijn beurt de geheel vrijstaande Mart Snippers probeerde te bereiken. Door goed keepers werk werd Mart net niet in staat gesteld om de voorsprong te verdubbelen. Met een 1-0 stand werd de kleedkamer opgezocht.

Hier werden de mannen nog een keer weer op scherp gezet en was het zaak om goed uit de kleedkamer te komen en vanaf minuut 46 de wedstrijd weer te controleren. De controle in de tweede helft was wederom voor de mannen van Mark Dijkstra. In de 68e minuut een scherpe counter van Losser die gelijk een doelpunt op leverde. Daar waar de Geel Zwarten de betere ploeg waren sloeg de voetbal wet weer toe, als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander het.

Ondanks de gelijkmaker bleven de Geel Zwarten de betere ploeg. En dit resulteerde dan ook in de 70e minuut tot een van de mooiste aanvallen van avond, een prima diepe bal op de snelle Luuk Swienink. Luuk controleerde de bal goed maakt een actie en legde de bal vanaf de achterlijn terug op rand zestien meter. Hier dook de goed meegekomen Danny van Laar op, deze bedacht zich niet en schoot de bal met een geweldige streep tegen de touwen. Zo stonden de Geel Zwarten snel weer op voorsprong.

Nu was het zaak om deze voorsprong niet weer weg te geven en de drie punten in Borne te houden. Met nog een kleine 10 minuten te spelen was het de ingevallen Wesley Assink die met een goede kaats op eigen helft de vrijstaande Mart Snippers wist te bereiken. Mart stuurde met een geweldige actie twee spelers van Losser het bos in en begon aan een geweldige solo, na nog eens twee spelers van Losser te zijn gepasseerd bedacht hij zich op randje 16 meter niet meer en schoot de bal onhoudbaar achter de Losserse doelman 3-1.

Met deze voorsprong kon en mocht het niet meer misgaan voor de Geel Zwarten. De laatste minuten wist Losser niet meer gevaarlijk te worden en zo was de tweede overwinning op rij een feit. Een terechte overwinning voor een goed spelend BVV Borne.

Komende zondag spelen de Geel Zwarten de belangrijke wedstrijd tegen LSV in Lonneker. LSV heeft via de sociaal media haar supporters op geroepen hun ploeg massaal aan te komen moedigen. Uiteraard hopen wij ook dat vele supporters van de BVV Borne de weg weten te vinden naar sportpark ’t Spolmink in Lonneker, aanvang 14.00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.