Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1
  • BVV Borne wint verdiend van Avanti Wilskracht

BVV Borne wint verdiend van Avanti Wilskracht

BVV Borne heeft verdiend gewonnen van het als derde geplaatste Avanti Wilskracht. De Bornenaren kwamen in de eerste helft nog wel op achterstand, maar wisten na rust, door doelpunten van Wesley Assink en Sven Pieterson het verschil te maken. In Glanerbrug werd het vervolgens 1-2.

BVV Borne heeft zichzelf een goede dienst bewezen door in Glanerbrug met 2-1 te winnen van Avanti Wilskracht. Het tempo was van meet af aan direct hoog. De thuisploeg zette in de eerste tien minuten snel druk en probeerden de Bornse gasten zo tot fouten te dwingen. Borne echter was niet onder de indruk en kon redelijk gemakkelijk onder de druk uitspelen. Achteraf kun je stelen dat dit erg belangrijk was, want de thuisploeg liet vervolgens de bal aan de Bornenaren die maar al te graag het initiatief naar zich toe trokken.

In de 8ste minuut leverde een prima aanval de eerste mogelijkheid op voor de Bornse gasten, het schot van Pieterson werd echter door de uitstekende doelman met beide vuisten uit het doel gebokst. Tien minuten later was Borne er wederom dichtbij toen Huitink het met een volley probeerde na een corner van Danny van Laar. Tot aan het half uur waren de gasten minimaal gelijkwaardig aan het sterker geachte Avanti.

Borne dicteerde het spel en bepaalde het tempo van de wedstrijd en de gastheren leken zich niet al te druk te maken om aanvallend ook maar iets uit te richten. In de 35ste minuut mocht Van Laar opnieuw aanleggen voor een hoekschop, de strak genomen corner werd door Huitink richting doel gekopt, caramboleerde de zestienmeter uit en vanuit een snel uitgespeelde counter zette Ungurer de thuisploeg op een 1- 0 voorsprong. Een domper en eigenlijk op dat moment tegen de verhouding in. Drie minuten later had Robin Boomkamp de stand gelijk kunnen trekken, maar Boomkamp leek verrast dat de goede voorzet van de sterk spelende Chiel Kosterink hem bij de tweede paal wist te bereiken.

Na de pauze volgde nagenoeg hetzelfde spelbeeld als voor rust. Avanti gunde Borne de bal en leken zonder veel inspanning de organisatie te kunnen behouden om de geelzwarten van het doel te houden. In de 55ste minuut was Van Laar dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot spatte op de kruising uiteen. Avanti werd slordiger, leek zich af te reageren op de beslissingen van de scheidsrechter en gaf daarmee ongewild Borne vleugels.

De Bornenaren hadden daarbij wel de hulp nodig van een Avanti speler die na een blessurebehandeling te snel en zonder toestemming van de leidsman het speelveld betrad. Vrije trap op de achterlijn, Van Laar vond Huitink, die zijn poging nog gestopt zag worden maar de rebound van Wesley Assink was de doelman te machtig. De stand was 1-1 en dat was zeker niet onverdiend te noemen.

Het werd nog mooier voor Borne want in de slotminuut kreeg het een strafschop toebedeeld na een overtreding op Mart Snippers. De Bornse aanvoerder Sven Pieterson nam zijn verantwoordelijkheid en pegelde het leer onberispelijk hard tegen de touwen. Borne op een 2-1 voorsprong en in de resterende extra tijd wist de equipe van Borne trainer Rob Bakker stand te houden en drie punten mee naar huis te nemen.

Volgende week staat LSV Lonneker – BVV Borne op het programma. Het duel in Lonneker begint om 14:00 uur

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.