Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1
  • Eerste nederlaag voor BVV Borne van dit seizoen

Eerste nederlaag voor BVV Borne van dit seizoen

BVV Borne is op het eigen terrein tegen een verdiende nederlaag aangelopen. Avanti Wilskracht was nagenoeg de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en won uiteindelijk verdiend met 1-0.

 

Bvv Borne heeft de ongeslagen reeks geen vervolg kunnen geven. Het verloor met 1-0 van een sterk combinerend Avanti Wilskracht uit Glanerbrug. Al na vijf minuten was het duidelijk dat het voor de geelzwarten geen eenvoudige middag zou worden. De gasten uit Glanerbrug hadden ontzettend veel beweging op het middenveld en lieten de bal snel rondgaan. Borne moest in de achtervolging en daar ligt niet de kracht van de thuisploeg. Eenmaal in balbezit werd er wel degelijk goed gevoetbald, maar het ontbrak aan stootkracht.

Borne spitsen Mart Kosterink en Sander Toebes hadden geen makkelijke middag. Het duurde tot aan de 24ste minuut voordat Borne de eerste kans kreeg. Borne middenvelder Snippers kwam echter tekort om de bal over de doellijn te tikken. Zestig tellen later stond het opeens 0-1. Een snel uitgevoerde aanval werd door Berends bekwaam afgerond. De voorsprong was volkomen verdiend en daar kon zelfs het Borne publiek het alleen maar mee eens zijn.

In de 40ste minuut had Avanti de score moeten verdubbelen. Op randje buitenspel werd Berends op doelman Post afgestuurd, verdediger Dobbe haalde de aanvaller in, greep lichtjes de arm vast en gelukkig voor Borne werd dat niet waargenomen door scheidsrechter Sanders uit Doetinchem. Het was voldoende en het bleef bij die ene treffer.

In het tweede bedrijf veranderde er niets aan het spelbeeld. Avanti had de bal, combineerde er op los en Borne bleef geloven in dat ene kansje dat altijd komt. Na een uur spelen werd de geblesseerde Jordy Dobbe vervangen door spits Martijn Hofman. Er kwam met Hofman wel iets meer oorlog in de zestienmeter, maar nog altijd te weinig om kansen af te dwingen.

Overtuigende aansluiting leek te ontbreken en zogenaamde tweede ballen werden niet gewonnen, daardoor konden de gasten redelijk eenvoudig onder de druk uit voetballen en begon de situatie weer opnieuw. In de 76ste minuut kwam jeugdspeler Robbie Heijn in het veld en in het laatste kwartier probeerde Borne er nog een punt uit te slepen. En zowaar kreeg het nu wel kansen. Het werd dan toch nog even billenknijpen voor de coach van Avanti.

In de 82ste minuut, kopbal Hofman die op het dak van doel belandde. iets later mocht Van Laar aanleggen voor een vrije trap, maar de uitstekende doelman plukte de bal uit de linkerhoek. In de 89ste minuut wederom een scrimmage, maar ook nu belandde debal niet voor de voeten van een Borne speler. Avanti Wilskracht heeft verdiend gewonnen en lijkt met drie overwinningen op rij het geloof weer gevonden te hebben.

Volgende week gaat Borne op bezoek naar Grol. De wedstrijd in Groenlo begint om 14:30 uur

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.