Hero BVV Borne 1

Fors verlies BVV Borne in Groenlo

BVV Borne heeft met ruime cijfers verloren van SV Grol. De geelzwarten werden het eerste kwartier volledig overklast en stond het plots 3-0. Na de thee speelde Borne een betere wedstrijd en konden de bornenaren de schade beperken tot 5-1.

Op een mooi sportcomplex in Groenlo verloor BVV Borne kansloos van een ontketend SV Grol. De thuisploeg was heer en meester en liet vanaf het begin blijken dat Borne een lastige middag ging beleven. Reeds in de 3de minuut kreeg Borne aanvoerder Danny van Laar de gele kaart voorgeschoteld van scheidsrechter Reuvers. De leidsman had het voor de aftrap al aangekondigd en hield keurig woord. Afijn, SV Grol combineerde prima, hanteerde direct een hoog baltempo en met veel bewegend middenvelders reeg het de kansen aaneen.

In de 7de minuut opende Berentsen met een rake kopbal de score en in de 12de en 14de minuut waren respectievelijk Rexwinkel en Riteco het die de stand al op 3-0 hadden gebracht, en Borne had nog geen fatsoenlijke fase van balbezit op kunnen eisen. Geen schande tegen deze tegenstander, laat dat wel duidelijk zijn. Vlak voor rust kon Mart Snippers iets terug doen en Snippers tikte, na een prima aanval over de linkerflank van dichtbij de 3-1 binnen.

Na rust namen de Groenloƫrs iets gas terug en kwam Borne meer en langer in balbezit, dan liet het ook zien aardig te kunnen voetballen en even leek het er op dat de Bornenaren terug in de wedstrijd konden komen. Het kwam tot kansen en doelpogingen, maar de overtuiging leek te ontbreken. Sv Grol leek het ook wel te geloven en zo brak er een fase aan waar weinig tot niets te beleven viel.

Ook de heer Reuvers was die mening toegedaan en voelde blijkbaar dat er iets moest gebeuren. Geheel onnodig trok de referee 3x geel en alle keren waren de kaarten voor Borne spelers. In de 71ste minuut maakte Zieverink er met een mooie treffer 4-1 van en was het duel definitief gespeeld. Dat Rexwinkel er in de 91ste minuut nog 5-1 van maakte was slechts voor de statistieken.

Met deze verdiende overwinning heeft SV Grol de eerste periodetitel gewonnen. Een mooie opsteker voor de ploeg die vorig jaar al van zich lieten spreken in de derde klasse en ook nu hebben ze laten zien toe te zijn aan een niveau hoger.

Volgende week speelt BVV Borne tegen Reutum. Het duel in Reutum begint om 14:00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.