Hero BVV Borne 1

Theo Vos "En dan nog even dit"

Beste lezer,

Een mooi seizoen is ten einde. Een seizoen waarin het al snel duidelijk was dat BVV Borne mee ging strijden om de titel en in november van 2018 werd het door ondergetekende al eens geroepen. Kennis, voorgevoel of gewoon Amsterdamse bluf. Waarschijnlijk een combinatie van de laatste twee want wie kon dit seizoen een kampioen voorspellen.

Kort voor het einde stond de top acht op minder dan vier punten van de koploper. Eigenlijk te bizar voor woorden en de spanning in deze klasse bleef ook in de regio niet onopgemerkt. TC Tubantia waagde er eveneens een artikel aan en gaandeweg wisten ook reporters en schrijvende pers ons sportpark weer te vinden. In de nieuw verbouwde kantine, die met recht een huiskamer genoemd mag worden, voelt eenieder zich thuis en zijn meerdere generaties van de Borne familie immer te vinden.

\En misschien is de warmte, die zelfs in de koudste wintermaanden te voelen is, wel de basis voor succes geweest dit seizoen. Het delen van voor—en tegenspoed, het delen van geheimen en het uitspreken van verwachtingen komt het best tot zijn recht in de vertrouwde omgeving van een warme huiskamer. Gaandeweg werd het geloof op het kampioenschap breder gedragen en stiekem werd er al gekeken wanneer de hoofdmacht niet meer in te halen was. Duels tegen RSC, KOSC en uiteraard de uitwedstrijd in Delden waren fantastische belevenissen. Het was zaak om de selectie fit te houden en bij blessureleed een beroep te kunnen doen op vervangers.

Zonder anderen tekort te willen doen is toch de rol van invaller doelman Dennis Haan van grote betekenis geweest dit seizoen. Maar ook de bereidheid van jeugdspelers en spelers uit de overige seniorenelftallen was dit jaar van doorslaggevende waarde. Zonder deze bereidheid was het gewoon niet gelukt om kampioen te worden in deze knotsgekke klasse en aangetoond is dat we op een moment alle steun konden gebruiken. Ik noem het als laatste maar schrijf het woord met denkbeeldige hoofdletters. Het Borne publiek! Waar zagen we ze niet verschijnen dit seizoen.

Ik pak als voorbeeld de uitwedstrijd tegen Sportlust Vroomshoop er graag bij. Winterse omstandigheden en de Borne aanhang was verreweg in de meerderheid op een Vroomshoops sportpark. Het was met drie punten op zak prettig thuiskomen in de warme huiskamer na afloop kan ik u verklappen. Tot slot wil ik u allen nogmaals danken voor uw toewijding en steun.

We hebben er van genoten en kijken nu al uit naar een avontuur in de derde klasse. Samen met u.

Theo Vos Leider BVV Borne 1

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.