Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1
  • Totale Off Day lijdt tot grootste nederlaag ooit in de derde klasse.

Totale Off Day lijdt tot grootste nederlaag ooit in de derde klasse.

Een zondag middag waarbij er veel op het spel stond voor de BVV Borne. Een tegenstander die BVV Borne normaal gesproken wel ligt zou met strijd en passie net als in de uitwedstrijd verslagen moeten worden om goede zaken te doen in de onderste regionen. Echter een totale Off Day leidde tot de grootste nederlaag ooit in de 3e klasse. RSC won deze zondag middag met maar liefst 1-7.

Een ideale middag om er een leuke zondag van te maken leek in het verschiet, echter na 32 minuten voetballen stonden de gasten, RSC uit Rossum al met 5-0 voor, ieder schot op goal werd omgezet in een doelpunt, waarbij aangetekend moet worden dat de ene goal nog mooier was dan de andere. Het derde doelpunt was het fraaist en zelfs de supporters van de thuis vereniging konden niets anders dan voor dit afstandsschot, die steenhard vast in het driehoekje belande, te klappen.

Deden de Geel Zwarten dan helemaal niets. Na de eerste treffer in de 7e minuut was er in de 14e een voorzet van Bram Peper die de vrijstaande Jesse Klein Teeselink wist te bereiken. De bal werd uitstekend ingekopt, maar de doelman van RSC wist redding te brengen. Helaas kwamen de mannen van Mark Dijkstra na deze doelpoging niet meer in het spel voor en wisten de gasten in de 17e en 18e minuut de voorsprong snel uit te breiden naar een veilige marge. En RSC was er nog niet klaar mee want in de 22e en 32e minuut was het weer raak en stond er 0-5 op het scorebord.

Het gehele seizoen zijn de Geel Zwarten niet een keer weggespeeld, echter vandaag kregen ze een lesje in effectiviteit. Ieder schot op goal werd omgezet in een doelpunt en doelman Sander Post viel maar weinig (lees niets) te verwijten. In de 41e minuut nog een schot op het doel van RSC maar ook nu stond de doelman van RSC op de juiste plek.

De tweede helft probeerden de mannen van Mark Dijkstra het nog wel, alleen was de basis voor een overwinning reeds in de eerste helft gelegd door de rood hemden uit Rossum. BVV Borne kwam in de 58e minuut nog op 1-5 door een doelpunt van Sven Pieterson, en hier bleef het wat scoren voor de Geel Zwarten betreft dan ook bij. RSC wist in het restant van de tweede helft nog twee keer te scoren en Borne zo de grootste nederlaag in de 3e klasse ooit te bezorgen 1-7.

Grote man aan de kant van RSC Rossum was Danny Oude Lashof met maar liefst 5 doelpunten.

Deze wedstrijd moeten de Geel Zwarten dan ook maar snel vergeten, met elkaar de rug weer rechten en zich richten op de kraker uit de onderste regionen in de 3e klasse A. Komende zondag neemt de BVV Borne het op tegen Losser, dat gezamenlijk met de mannen van Mark Dijkstra op de 11 plaats op de ranglijst staat.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.