Hero BVV Borne 1

Wederom fors verlies BVV Borne

Borne is in Reutum op een ouderwetse pak rammel getrakteerd. Na een goede start en 0-1 voorsprong verloor het in Reutum met 6-2.

Na twee nederlagen op rij was het voor BVV Borne zaak om tegen Reutum een resultaat te behalen, geen eenvoudige opgave maar Borne moet toch in staat worden geacht het de Reutummers moeilijk te maken. Borne begon ontketend aan het duel, binnen drie minuten was het tot twee maal toe dicht bij de openingstreffer maar evenzo veel maal werd de bal door een verdediger van de doellijn getrapt. In de 9de minuut kwam Borne verdiend op 0-1. Het was Sander Toebes die de bal van links diagonaal binnen schoot.

Een verdiende voorsprong en een fijn begin van dit duel, maar Reutum bleek weinig onder de indruk, het liet Borne komen en loerde op de counter. Dat had al snel resultaat want in de 16de minuut stond het 1-1. De aanvaller stond overigens behoorlijk vrij en dat bleef overigens niet bij deze ene keer. Een minuut later kreeg de thuisploeg al de mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar doelman Post redde zeer knap.

Nog voor het half uur scoorde de thuisploeg opnieuw en het was Stijn Slaghekke die Reutum op een 2-1 voorsprong bracht. Met enig fortuin, want de bal werd licht van richting veranderd. Borne probeerde om in de wedstrijd terug te komen, het speelde net eens zo slecht, maar was in balbezit te gehaast om de voorwaartsen aan het werk te zetten en daarmee speelde het ongewild de gastheren in de kaart. Balverlies leidde telkens een rappe aanval in. Tot aan de theepauze mocht het van geluk spreken dat Borne doelman Post een goede dag had want door een aantal fabuleuze reddingen bleef de schade beperkt tot twee treffers.

Na de thee was het zaak om niet op jacht te gaan naar de gelijkmaker, maar eerst de verdediging op orde te krijgen en vanuit een goed gesloten verdediging balbezit houden en tot een zorgvuldig opgebouwde aanval te komen. Makkelijk om een dag later de theorie in een verslag op papier te zetten, maar in de praktijk op zondagmiddag uitvoeren is uiteraard iets anders.

Borne had een totale off-day en gaf het in zeven minuten helemaal weg. De Reutumse aanvallers hadden de dag van hun leven, stonden keer op keer volledig vrij en konden ongestoord acties maken en ballen voor slingeren. De thuisploeg liep al snel uit naar 6-1 en de geelzwarten zagen het gebeuren en konden er niet veel tegen inbrengen.

Tien minuten voor tijd namen de gastheren iets gas terug en mocht Mart Kosterink namens Borne nog een keer scoren en de eindstand op 6-2 brengen. Voor Borne zaak om de wonden te likken en vooral niet in paniek te raken. De ploeg wordt even met een situatie geconfronteerd waar het de laatste drie seizoenen nooit mee te maken heeft gehad en deze ervaren ploeg zal daar ongetwijfeld snel een antwoord op hebben.

Volgende week is er een vrij weekend en op zondag 24 november komt het Beckumse TVO op bezoek in Borne. De wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 14:00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.