Hero BVV Borne 1

Zevende gelijkspel voor BVV Borne

BVV Borne is er niet in geslaagd om op het eigen terrein MVV’29 te verslaan. De gasten uit Habrinkhoek speelden 85 minuten met een man minder, loerden daardoor op een geslaagde uitval en hielden de gelederen goed gesloten. Borne had veruit het meeste balbezit maar wist de overtal situatie niet in een treffer om te zetten. Het bleef uiteindelijk bij 0-0.

Waar storm Ciara er vorige week nog voor zorgde dat alle duels in het amateurvoetbal werden afgelast was dit weekend storm Dennis iets milder. Er mocht gevoetbald worden, maar of het ook kon mochten staf, spelers en publiek zelf opmaken. De harde storm stond dwars op het Bornse veld, veel passes waren of veel te hard of kwamen niet over en de spelers kregen enerzijds de denkbeeldige duw in de rug bij wind mee en anderzijds een denkbeeldige zak met een gewicht van tien kilo op de rug bij wind tegen.

Niet bepaald de ingrediënten voor een lekker potje voetbal. MVV’29 stond na zeven minuten al met een man minder toen natrappen terecht met rood werd bestraft. De toegekende vrije trap net buiten het strafschopgebied werd prima op doel geschoten maar door een verdediger van de lijn gehaald, even werd er aan een handsbal gedacht maar uiteindelijk leverde de poging niet meer op dan een hoekschop. De laag genomen corner werd door Robin Boomkamp al vallend nipt over gekopt. Het duurde even voordat het duel echt loskwam.

MVV’29 met een man minder legde het accent op de verdediging en Borne moest de man meer situatie zien te benutten door middel van creativiteit en veel beweging. Deels lukte dat wel maar over het geheel was het baltempo bij de thuisploeg te gering om het de gasten echt lastig te maken. Af en toe lukte een goede combinatie en was Borne ook direct gevaarlijk. In de 28ste minuut brak Borne door over de linkerflank, een goede voorzet volgde en tot tweemaal toe moest de doelman redding brengen op, eerst een poging van de hardwerkende Wesley Assink, en uit de rebound wist de MVV sluitpost ook het schot van Pieterson over het doel te werken.

Hier waren de Bornenaren dicht bij een openingstreffer en op basis van het percentage balbezit zou dat ook verdiend zijn. Na 45 minuten was het echter al duidelijk dat uitgespeelde kansen schaars zouden zijn vanmiddag en een treffer letterlijk uit de lucht zou moeten vallen.

Na de pauze was de eerste kans voor de gasten uit Habrinkhoek. Een goede combinatie zorgde er voor dat de spits een vrije schotkans kreeg op niet minder dan 16 meter van de goal. Te gehaast en met weinig overtuiging ging het schot ruim naast het Bornse doel. Een fractie later moest Borne doelman Post wel reddend optreden, door een schot van dichtbij over zijn doel te boksen. De waarschuwing werd opgepakt en BVV Borne rechtte de rug, ging nadrukkelijk op jacht om iets te forceren en zette nog eens aan.

Tussen 58ste minuut en de 78ste minuut kreeg het drie opgelegde kansen. Tweemaal was Assink er dichtbij, zag een bal van de doellijn gehaald worden en de kopbal van Boomkamp leek in de verre hoek binnen te vallen maar ging voorlangs. Het moet dan ook eens meezitten en het leek er op dat het de Bornenaren niet gegund was deze middag. Borne leek zich te berustten in een punt en dat is begrijpelijk want het kreeg deze competitie al te vaak de deksel op de neus in de absolute slotfase.

Bij de gasten was het beste er ook wel vanaf en echt aangezet werd er niet meer. Daar dacht storm Dennis iets anders over, onverdroten en volhardend beukte Dennis door. De denkbeeldige rugzak werd door alle inspanning almaar zwaarder en zwaarder en Dennis wisselde de slagen af, dan weer van links, dan weer van rechts, van ontwijken was geen sprake meer en als er dan toch een winnaar moest komen dan ben ik dat, leek Dennis te denken.

Borne verdediger Jongman dacht daar anders over, in de laatste minuut van de reguliere speeltijd wist Jorrit Jongman een breedtepass te onderscheppen, anders was het wederom in de slotfase misgegaan voor BVV Borne. Met deze inspanning had Jongman de drie te verdienen punten eerlijk verdeeld. MVV’29, BVV Borne en Dennis hadden allemaal een punt overgehouden aan dit duel, de eerste twee zien we volgende week weer terug de laatste voorlopig niet weer.

Op 01 maart speelt Borne uit bij Avanti Wilskracht. Het duel in Glanerbrug begint om 14:00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.