Hero BVV Borne 4
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 4
  • Beker debacle geeft Borne 4 extra motivatie voor eerste competitiewedstrijd tegen Rood Zwart 7

Beker debacle geeft Borne 4 extra motivatie voor eerste competitiewedstrijd tegen Rood Zwart 7

Eerste driepunter staat weer genoteerd

Nieuw tenue

Met 23 man op papier moet het dit seizoen lukken om toch in ieder geval elke zondag genoeg mensen te hebben. Ook is het elftal door de sponsoren helemaal in het nieuw gestoken. Nieuwe tas, nieuw tenue, nieuw warmloop pak, het kon niet op. En we moeten eerlijk zeggen dat we er weer strak bij lopen, waarvoor onze dank richting de sponsoren.

Dit seizoen dus ook weer ingeschreven voor de bekercompetitie. De bekercompetitie begint vroeg in september en dan is het nog goed weer. Historische data van Borne 4 leert dat dan de meeste spelers wel “kunnen”.

Vol verwachting begon Borne 4 dit seizoen aan de bekercompetitie.

Zo startte we de bekercompetitie tegen Rood Zwart 6. Rood Zwart 6 had ca 3 wisselspelers. Das raar want de temperatuur was best goed, het was zelfs erg goed terras weer. Borne 4 had daarom 11 wisselspelers, gewoon omdat het kon.

Rood Zwart was toe aan verjonging, door spelers als Robin en Symen die telkens achter de verdediging van Rood Zwart opdoken werd dit extra duidelijk. Lullig voor Rood Zwart was dat wij in de 2e helft nog onze snelle honden Alex en Kevin GH konden inbrengen. Borne 4 behaalde uiteindelijk een 8-3 overwinning.

De 2e wedstrijd was tegen de jonge honden van NEO 7. Het was niet zo’n beste wedstrijd en NEO werd ook nog eens behoorlijk geholpen door Borne om op een 2-0 voorsprong te komen. Namen noemen is dan achteraf niet nodig 😉. We komen nog terug tot 2-1 door een prachtige aanval, maar meer zat er deze zondag niet in. Positief was dat door de uitslagen op de andere velden alles nog voor ons open lag. Een vervolg in de bekercompetitie is nog steeds mogelijk.

De 3e wedstrijd was thuis tegen Bornerbroek 4. Deze wedstrijd moest gewonnen worden om nog kans te maken op een vervolg in de beker. Wederom een behoorlijk jong elftal die erg bewegelijk waren. Borne 4 had ondertussen de eerste pijntjes, met maar 5 wisselspelers werd deze wedstrijd aangevangen. Hoewel Bornerbroek het meeste balbezit had, werden ze niet gevaarlijk. En na ca 20 minuten was het Borne 4 dat via een uitbraak aan de rechterkant via Kevin GH de score als eerste opende.  Vlak voor rust wist Borne op 2-0 te komen door een uitbraak aan de linkerkant via Alex.

De tweede helft ging iets minder, vrij snel kwam Bornerbroek op 2-1. Maar Borne hield redelijk makkelijk stand. Toch kwam Bornerbroek in 87e minuut op 2-2 nadat de organisatie na een gedwongen wissel even niet op orde was. En dat was een domper, want NEO bleek 1-1 te hebben gespeeld. Een overwinning was voldoende voor de volgende ronde….het heeft niet zo mogen zijn.

1e competitiewedstrijd: Borne 4 – Rood Zwart 7

Getergd door de bekeruitschakeling gingen we op jacht naar onze eerste overwinning in  de competitie. Als we in de beker al met 8-3 van Rood Zwart 6 winnen, dan moet dat toch helemaal mogelijk zijn tegen Rood Zwart 7? In de praktijk blijkt dit niet altijd op te gaan, een lager elftal is per definitie niet altijd zwakker.  8-3 werd het dan ook niet.

1e helft

Borne was sterker dan Rood Zwart, dat konden we in het begin wel meteen zien. Enkele individuele spelers van Rood Zwart lieten zien dat zij net niet het niveau van een gemiddelde Borne speler haalden. Symen Polman liep binnen 10 minuten alleen op de doelman af en werd vol van achter neergehakt door een speler van Rood Zwart. Helaas gebeurde dat net in de dooie hoek van onze goed leidende scheidsrechter, Mark. Wel zag hij dat er een vrije trap gegeven kon worden net buiten de 16. De speler van Rood Zwart had mazzel. En tja wat kunnen we nog meer vertellen van deze wedstrijd?

Rood Zwart probeerde het echt wel, ze werkten hard, ze liepen veel, ze scoorden ook in de eerste helft. Onze keeper Leroy zag de tegenstander worstelen en bood hen een niet te missen kans. Dat was lief van Leroy. Ruststand was 3-1 voor Borne.

2e helft

De tweede helft werden enkele wissels doorgevoerd want dat was hard nodig ook. Gelukkig pakte dat goed uit, maar we kunnen niet de namen van alle uitblinkers gaan vermelden. Wel kunnen we vermelden dat we 3 spelers hadden met een hattrick, namelijk Kevin de Jager, Robin Boomkamp en ö€±µ`bgfZµö. Vooral laatst genoemde speelde echt een super goede wedstrijd. Hulde aan deze drie toppers, maar ook aan de rest van het team. Want de wedstrijd eindigde in een klinkende 14-1 overwinning.

Scheidsrechter

Het was scheidsrechter dag en onze topscheids die ook na de wedstrijd werd bedankt voor zijn goede fluiten, werd nog even in het zonnetje gezet. We kunnen allemaal voetballen dankzij toppers als Mark, die deze wedstrijd tot een goed einde heeft gebracht. Ook hiervoor hulde.

Aankomende zondag moeten we tegen uit tegen Bon Boys 5 te Haaksbergen. Voor onze fans, we voetballen om 11.15u op Sportpark De Greune.  

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.