Hero BVV Borne 4
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 4
  • Borne 4 weer voor het eerst in actie; een goed begin is het halve werk, een slecht begin is dus net zo goed?

Borne 4 weer voor het eerst in actie; een goed begin is het halve werk, een slecht begin is dus net zo goed?

Gerenoveerd elftal

Met een gerenoveerd elftal (nieuwe foto volgt...) zijn we begonnen aan de competitie 2020/2021. Arjan Hoomoedt en Danny de Jonge hebben vanwege lichamelijke ongemakken aangegeven niet meer te gaan voetballen. Dennis de Jong, Ronnie Schuur, Freddie Wiegerinck en Dennis van de Logt laten nu hun voetbalkunsten bij het nieuwe 45+ elftal van de Bvv Borne zien. Jan Heldoorn is nu naast scout voor Borne 4 bij het eerste, nu ook leider bij het eerste geworden. Dichter bij kan ons scoutingsapparaat niet komen denken wij.

Het nieuwe Borne 4 heeft zich bewust niet ingeschreven voor het beker toernooi. Het verlies van dergelijk voetballend vermogen moest worden gecompenseerd en in deze rare onzekere tijden waren wij er niet zeker van dat Borne 4 op tijd een volwaardig elftal bij elkaar zou krijgen.  

Nieuwe aankopen

Nieuwe aankopen doen in deze rare omstandigheden is voor elke club of elftal een lastige opgave. De spelers moeten ook nog eens passen bij het DNA van Borne 4. Het verleden heeft uitgewezen dat niet elke nieuwe aankoop ook een blijvertje is en daarom is het extra belangrijk hier juist nu veel aandacht aan te besteden. Natuurlijk moet nog blijken of het ook op de langere termijn blijft werken, maar toch denken wij hierin geslaagd te zijn.

Wij denken met Niels Pannenkoek, Lino Bont, Dylan van Engelen en Robin Boomkamp toch enkele goede gerichte aankopen te hebben gedaan. Dank aan de vele scouts die namens Borne 4 hier vele uren mee bezig zijn geweest.

Trainingen

Wat wel even wennen was is de opkomst op de trainingen. Met enige regelmaat komen meer dan 15 personen trainen en het was dan ook even zoeken hoe hiermee om te gaan. Zoveel hesjes hadden we niets eens… Maar door deze opkomst en de oefenwedstrijd tegen het elftal van Patrick Waanders bij Bon Boys (2-2) van enkele weken geleden, hadden we toch een goed gevoel voor de eerste competitiewedstrijd tegen Bornebroek 4.

Eerste competitiewedstrijd

Wat eerst voor sommige spelers van Borne 4 een opluchting bleek, bleek later toch een tegenvaller te zijn. De aardige en enthousiaste scheidsrechter gaf van te voren aan dat hij vrijwel doof is en als wij dus zijn aandacht wilde, wij dat met het elftal moesten doen. Zo gezegd, zo gedaan.

De wedstrijd begon gezapig, kansjes aan beide kanten. Het is voor ons de eerste echte wedstrijd dus heel veel hoef je nog even niet te verwachten van ons. Wel wordt een zuivere penalty ons onthouden als Alex in de zestienmeter gebied omver wordt gelopen door een tegenstander die alleen maar oog heeft voor de speler en niet voor de bal. Niet veel later wordt dezelfde Alex aan de zijkant van het veld aan de kant gebeukt en scoort Bornerbroek uit de daarop volgende counter.

De irritatie begint toe te nemen, als elftal vragen wij de aandacht van de scheidsrechter, precies zoals hij zelf eerder vroeg. De scheidsrechter vond het echter geen overtreding en langzaam bekruipt ons het gevoel dat de scheidsrechter niet alleen doof is… De irritatie verdwijnt niet en na een gegeven vrije trap bij ons in de zestien meter en de 2-0 die daaruit voort kwam, lopen de irritaties verder op. Mark Geboers kreeg geel vanwege teveel aandacht vragen van de scheidsrechter. In de 10 minuten die volgde kregen wij zowaar met 10 man toch enkele goede mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft.

In de tweede helft is de rust teruggekeerd en gaan we weer voetballen. En ook nu krijgen we toch echt wel mogelijkheden, maar het is weer Bornerbroek die na een snelle counter de 3-0 op het scorebord zet. De leiding besluit nu rigoureus in te grijpen, laatste tien minuten spits Patrick Broekate wordt eerder ingebracht om vervolgens 10 minuten voor het einde zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken en deze op de zo voor hem kenmerkende manier te vieren.

We zetten nog eenmaal aan, krijgen weer wat mogelijkheden maar scoren doen we niet meer. Bornerbroek wel, die counteren naar de 4-1, waarna wij de scheidsrechter vragen om af te fluiten.

Komende wedstrijd

De wat geflatteerde nederlaag hebben wij ondertussen een plekje gegeven en we gaan vol goede moed op naar de 2e wedstrijd thuis tegen Vasse 3. Vasse 3 die met 6-1 van Stevo 9 hebben gewonnen….das meteen weer een goede krachtmeting.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.