Hero BVV Borne 4
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 4
  • In Haaksbergen schrijft Borne 4 op meerdere vlakken geschiedenis

In Haaksbergen schrijft Borne 4 op meerdere vlakken geschiedenis

Vandaag moesten we aantreden tegen Bon Boys 5 in Haaksbergen. Bon Boys heeft de eerste wedstrijd met 6-2 verloren van HSC 4 en zal dus gebrand zijn op een goed resultaat. Op deze regenachtige dag kwamen we met maar liefst 19 man naar Haaksbergen. Ja u leest het goed, 19 man op een regenachtige zondagochtend. Dat is vrij uniek in de geschiedenis van Borne 4 en over geschiedenis gesproken, vandaag was er nog een historische gebeurtenis, maar daarover later meer.

 

Er waren geen dug-outs op het natuurgrasveld in Haaksbergen, wel hadden we 3 paraplu’s. Zo bleven de wissels toch nog een beetje droog. Bon Boys begon met 2 wissels, Borne begon met 8 wissels en met onze 8 wissels kunnen wij diverse variaties spelen, telkens met net een ander smaakje. Heel verwarrend voor een tegenstander en heel soms ook voor onszelf.

1e helft

Met centraal achterin Wouter H. en Alco V., op de backposities Michiel B. en Vincent W., op het middenveld Jordie S. en Robin B. om de lijnen uit te zetten. Met Kevin GH en Martijn van H. aan de zijkanten op het middenveld en onze 2 spitsen Roy H. en Dennis ter H. is de bezetting voor vandaag compleet. Door de regen was het veld donker groen, zacht, nat en dus glad. Alle ingrediënten waren aanwezig om het positiespel van Borne tot optimaforma uit te voeren en dat gebeurt dan ook. We beginnen goed, laten de bal goed lopen. Vooral spits Roy H. stond telkens op de goede plek, vaak was het jammer dat er toen niet iemand anders stond…, want Roy wist geheel zelfstandig 3 tot 4 opgelegde kansen niet tot doelpunt te promoveren.

Nee, het was middenvelder Jordie S. die de 1-0 tegen de touwen joeg na een goede voorzet van de rechterkant. Dennis ter H, die middag ook de grensrechter bij de BVV Borne 1, moest nog in de eerste helft met een “volgelopen bovenbeen” gewisseld worden. Kevin de J. nam zijn plek in. Maar Bon Boys kwam uit het niets terug, een lange bal over de verdediging werd gepromoveerd tot de 1-1. Ondertussen kwam Alex T. erin voor Jordie S. die klaarblijkelijk al zijn kruit had verschoten met het tegen de touwen jagen van de 1-0.  Borne was wel beter en bleef drukken. Zo werd een afgeslagen bal door de keeper van Bon Boys richting de instormende Martijn van H. verwerkt en was het wederom Roy H. die geheel zelfstandig de bal voor de voeten van Martijn van H. wist weg te kapen. Gelukkig werd hij neergetrapt binnen de zestien meter waardoor Henry de scheidsrechter niets anders kon dan een penalty toe te kennen.

Robin B. wist dit buitenkansje te benutten. Bij de tegenstander groeit ondertussen de irritatie wat richting de goed leidende scheidsrechter Henry. Er wordt zelfs een gele kaart getoond aan speler Waanders (what’s in a name). Moeten we wel bij zeggen dat het niet Patrick was, die bij sommigen van ons ook wel bekend is en die we ook nog even kort voor de wedstrijd hebben mogen spreken op zijn cluppie. 2-1 was ook de ruststand.

In de rust is er druk overleg, we hebben nog steeds 6 man die ook moeten voetballen. We besluiten te wisselen, maar toen toch ook weer niet. Uiteindelijk wordt alleen Kevin GH gewisseld omdat hij een beetje auw heeft, maar er wel bij blijft. Dennis van de L. maakt zijn opwachting

2e  helft

In de tweede helft blijft Borne zoeken naar een grotere voorsprong en we zijn ook wel aan aantal maal dichtbij, maar de afronding laat in het begin nog wat te wensen over. Bon Boys stribbelt nog wel wat tegen, maar Borne 4 weet uiteindelijk toch nog vrij gemakkelijk uit te lopen naar een 5-1 voorsprong. Eentje daarvan kwam tot stand met behulp van de grensrechter Bouman van Bon Boys. Een inzet gaat via de keeper de lucht in richting de doellijn. De keeper wil de bal nog voor de doellijn ruimen, maar de bal gaat weer de lucht in. De keeper weet de bal nu wel te ruimen. Hoewel deze situatie roept om een VAR besloot de scheidsrechter gewoon door te spelen.

Grensrechter Bouman

De bal zou de lijn niet hebben gepasseerd, maar scheidsrechter Henry had geen rekening gehouden met grensrechter Bouman van Bon Boys. Grensrechter Bouman vlagt resoluut dat het zeer zeker wél een doelpunt was. Beide keren dat de keeper de bal probeerde te ruimen was de bal al over de doellijn geweest. Ook van grote afstand kon men de gezichtsuitdrukking van scheidsrechter Henry duidelijk zien, wat is die Bouman nu weer aan het doen? Maar als grensrechter Bouman zo duidelijk aangeeft dat de bal de doellijn is gepasseerd, dan rest Henry niets anders dan de goal toe te keuren. Grensrechter Bouman gaf ook meteen aan “wat heb ik er aan om vals te vlaggen?” en wij waren het allemaal met hem eens…

Door toedoen van de scheidsrechter Henry weet Dennis van de L. niet het einde van de wedstrijd te halen. Omdat scheidsrechter Henry, oud collega van Dennis van de L., niet hard genoeg floot, liep Dennis in een uiterste poging om de bal te halen zomaar tegen de keeper op. Dat kan soms ook even auw doen en Dennis van de L. liet zich toch maar weer wisselen, een flinke por tussen je ribben is ook niet fijn.

Het was dus tijd voor de wissels, Dennis van de L. wilde er uit en er was ook het gevaar dat Roy H. een reguliere hattrick kon maken in de 2e helft, dus die moest er zeker uit. Geen nood bij Borne 4, want wissels hebben we genoeg dit seizoen.

Historie bij Borne 4

Met nog ca 20 minuten te voetballen wordt er historie geschreven bij de BVV Borne 4. Het waren namelijk vier frisse krachten die tegelijk binnen de lijnen kwamen, namelijk Bram Geboers, Mark Geboers, Quinten Kamst en Jordi Kamst. De vaders en zonen hadden er overduidelijk zin in. Je zag de tegenstander ook meteen verschrikt kijken en aan hun gezichten kon je wel aflezen dat ze zeer zeker wel wisten hoe laat het was. Elk sprankje hoop wat ze nog hadden op een iets dragelijke stand konden ze nu wel op hun buik schrijven. Sommigen keken naar de bank van Bon Boys, maar wisselen kon niet meer, die waren allemaal al op, al kapot gespeeld. Hun schouders gingen wat meer hangen, hun oogleden gingen meer hangen en als je heel, heel goed keek…, zag je bij een enkeling zelf een beginnende traan. En dat is begrijpelijk, want met deze nieuwe krachten kwam er weer schwung in het elftal. Mark en Jordi namen hun verdedigende posities in en Bram en Quinten liepen in de voorste regionen.

 

Tikkie Takka en Henry

De Tikkie Takka trein kwam weer op stoom, Bon Boys kon niets anders meer dan toekijken hoe de bal van links naar rechts ging en van voren en bijna niet naar achteren. Bram en Quinten waren betrokken bij een aantal mooie aanvallen, maar helaas werd er niet meer gescoord. Scheidsrechter Henry blies de wedstrijd veels te vroeg tot een einde. Henry vond het wel goed zo, Henry had wat irritatie met zijn eigen team, Henry was er klaar mee, Henry floot te vroeg af.

Stukje historie geschreven, drie punten in de tas en weer met 19 man terug naar Borne waar het nog lang onrustig bleef. 19 man op een regenachtige zondag, misschien heeft dat nog wel de meeste indruk gemaakt.

Onze Patrick en de eerste topper

Onze Patrick Hattrick wilde zich aan het einde van de wedstrijd ook klaar maken om in te vallen, maar besloot uiteindelijk toch om zijn kruit te bewaren voor de volgende wedstrijd tegen mede-koploper WVV’34. Want volgende week hebben we de eerste topper, wederom uit, maar nu in Hengevelde tegen WVV’34 4. Zij hebben de eerste 2 wedstrijden ook gewonnen en dus mogen we deze wedstrijd rustig onze eerste test noemen. Zijn we goed genoeg om mee te strijden voor de prijzen of wordt het een net niet seizoen?

A.s. zondag om 10.30u op sportpark Ruperts Erve in Hengevelde gaan we wederom de strijd aan. We hopen onze supporters weer in grote getale te mogen verwelkomen.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.