Hero BVV Borne 4
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 4
  • In Hengevelde spaart Borne 4 zijn vedettes voor de komende topper

In Hengevelde spaart Borne 4 zijn vedettes voor de komende topper

Te veel ballen

Vandaag moesten we naar het rustige knusse Hengevelde om het op te nemen tegen het 4e elftal van de plaatselijke WVV’34. De eerste topper dit seizoen, althans op papier. Het blijkt een elftal te zijn die bij lange na geen 23 man op papier hebben, zoals Borne 4 dat wel heeft. Vandaag waren we weer met 20 spelers…..20 spelers inderdaad. De 9 wissels, Mark kwam na en hoefde zich niet eens om te kleden, waren op en top gemotiveerd om te schitteren zo gauw ze het groene licht kregen om hun kunsten te laten zien. En met zoveel man heb je wel genoeg ballen nodig om goed warm te worden en iedereen ook even het juiste “balgevoel” te geven. Voor deze wedstrijd hebben we naast onze eigen ballen, ook de ballen van Borne 3 meegenomen. Vond Borne 3 iets minder, maar alle ballen zijn rond en Jordie S zag gewoon even geen verschil.

God is a DJ…

Nadeel van zoveel man is dat we in twee shifts moeten om kleden. De kleedkamers bij de BVV Borne zijn dusdanig groot dat we wel redelijk met allemaal tegelijk kunnen omkleden, maar bij clubs buiten Borne lijkt dit toch een probleem te zijn. Sinds dit seizoen wordt het omkleden versneld door de muziek van onze huis DJ Dylan. Faithless heeft ooit eens een liedje gemaakt “God is a DJ”…... Dylan is dus duidelijk geen God en dat kunnen wij bij Borne 4 allemaal bevestigen. Nee, Dylan zijn muziekkeuze laat nog wel wat te wensen over en daarnaast is Dylan klaarblijkelijk ook nogal slechthorend, gezien het volume wat uit zijn mooie doch compacte draadloze box komt. Dylan zorgt er echter wel voor dat iedereen zich heel snel omkleedt om die takkeherrie te ontvluchten. De tweede shift kon dus ook vrij snel omkleden, waardoor iedereen op tijd op het veld verscheen.

Dug-outs

In tegenstelling tot de regenachtige zondag vorige week in Haaksbergen waar op veld 2 geen dug-out te vinden was, hadden we nu de beschikking over een prachtige dug-out. Er zaten maar 5 stoeltjes in, dat was dan wel weer een beetje weinig, maar het prachtige weer zorgde ervoor dat vrijwel iedereen een lekker warm plekje naast de lijn had gevonden. Dit leverde later nog wel een klein probleempje op.

1e helft

Vandaag begonnen we met Leroy op doel, Vincent rechtsback, Alco en Wouter centraal en Michiel linksback. Kevin GH, Robin en Alex op het middenveld en Kevin DJ, Dylan en Symen voorin. Aan onze opstelling kun je al zien dat we deze wedstrijd koste wat het koste wilden winnen, overigens niets ten nadele van onze wissels Martijn, Dennis VL, Dennis TH, Joey, Patrick, Lino, Jordi K., Mark en Niels. Als grensrechter hebben we vandaag wissel Niels gestrikt en wat deed hij dat geweldig. Het is nog maar 2 weken geleden dat hij zich op de zondag van de eerste competitiewedstrijd tegen Rood Zwart 7 aan Martijn voorstelde, beide wisten niet van elkaar dat ze in het zelfde elftal zaten en nu vlagt hij alsof hij dit al jaren voor ons geweldige team doet, Hulde!

We begonnen de wedstrijd direct met een lekker zacht balletje terug op onze keeper, waardoor er meteen een gevaarlijke situatie binnen de 5 meter voor ons doel ontstond. WVV’34 wist deze te korte/zachte terugspeelbal echter niet tot een doelpunt te promoveren. We waren dus meteen wakker en we lieten de eerste tien tot vijtien minuten de bal lekker gaan en kregen ook genoeg kansen, maar het vizier stond nog niet op scherp. We hadden best een paar leuke aanvallen. Ook bijvoorbeeld een prachtige aanval over links waarna Alex uiteindelijk de bal vol op het doel vuurde, maar de keeper wist ook deze bal te redden. De keeper van WVV’34 was lekker in vorm en pakte toch best wel wat goede ballen.

We leken dan toch eindelijk op 1-0 te komen toen Symen tweemaal de bal tegen de keeper had aangeschoten. Toen Symen besefte dat dat dus niet werkte, draaide hij zich andersom om de bal vervolgens maar met de hak richting het doel te krijgen. Het voordeel van deze manoeuvre van Symen is dat hij niet precies kan voorspellen welke richting de bal dan op gaat en als Symen dat niet kan, kan de keeper dat ook niet. De hakbal treft doel, keeper verslagen, maar de grensrechter niet. Helaas werd deze poging afgekeurd vanwege vermeend buitenspel.

We waren 25 minuten onderweg toen wederom Symen met de bal van de rechterkant naar binnen trok en van buiten de 16 meter “verwoestend” uithaalde. Hier had de keeper van WVV34 dan weer geen antwoord op, tien minuten later een counter en Dylan kreeg de bal rond de zestien voor zijn voeten. Godzijdank had hij geen tijd om na te denken en dus schoot hij de bal vol tegen de touwen. Dat was de 2-0 en gezien het spelbeeld was de wedstrijd toen al wel gespeeld.

Michiel geeft niet veel later aan dat zijn laterale hamstring kuren vertoond, wil er ook meteen uit, maar zo makkelijk gaat dat niet. Wissels bij Borne 4 doen gewoon een gedegen warming-up om het risico op blessures tot een minimum te beperken. Het is Joey die, na een goede warming-up, hem komt vervangen. WVV’34 probeerde het onder tussen wel, maar echt gevaarlijk werden ze niet.

Sportief elftal

Sterker nog, het bleek een bijzonder sportief elftal te zijn. Hun spits werd vaak over de grond aangespeeld, maar de spits wist denk ik al dat er weinig eer te behalen viel en speelde de bal vooral in de eerste helft zo weer in de voeten van onze middenvelders. Erg aardige jongens in Hengevelde en was de spits een keer balvast en had hij een goed actie, dan kwam Alco. Leek me persoonlijk erg demotiverend voor de spits, maar hij bleef lachen. Borne speelde ondertussen wat onrustig, slordig ook. Langer dan vijf passes de bal in de ploeg houden bleek moeilijk, plus natuurlijk het feit dat iedereen in ons elftal de beslissende pass wilde geven…het liefst door de lucht. Je kon al wat morrende geluiden van de bank horen, de volgende wissel kon niet lang op zich laten wachten.

Rust en 2e helft

In de rust lag Kevin DJ plat op de grond in de kleedkamer, compleet kapot gespeeld. Mooi om te zien hoe ver de spelers dit seizoen willen gaan voor het elftal. Kevin DJ was dus een beetje moe en dat geeft niets, want wij hebben Martijn en Martijn maakte in de 2e helft zijn opwachting. Symen gaf in de rust aan nog even alles te geven voordat hij ook gewisseld wilde worden en dat deed Symen in de 2e helft. Hij veroorzaakte een strafschop die feilloos door Dylan werd benut. Dennis TH vervangt Symen vervolgens na een kleine 15 minuten in de 2e helft. Het voetbal wordt er niet beter op, af en toe best een leuke aanval hoor, maar over het algemeen hanteren we te snel de lange bal. We leken nog wel even op 4-0 te komen maar de treffer van Robin werd ten onrechte voor buitenspel afgekeurd. In de 2e helft zijn we wel veel beter, we krijgen ook kansen, meerdere kansen, maar scoren lukt niet meer.

Wel leuk om te vermelden is dat Lino zijn eerste minuten in deze competitie heeft gemaakt, hij komt erin omdat we geen enkel risico willen lopen met Alex. Alex zijn hamstring is net weer hersteld en we willen absoluut geen risico met hem lopen. Dat hebben we Alex ook meteen als reden opgegeven voor de wissel.

De wissels

Het was vrij duidelijk dat dit wel één van de laatste mooie zonnige dagen van deze zomer/dit jaar kon worden. Daarbij stonden we ook nog eens comfortabel voor, hadden we lol langs de zijlijn en het was ook nog eens lekker warm in de zon….een rondgang langs de wissels wie er wanneer in wilde leverde dan ook bijzondere taferelen op. Eenduidig antwoord van de meeste wissels; “als’t niet hoeft, dan hoeft het van mij niet”

Maar ondertussen staat Dylan wel op 2 doelpunten………..en we hebben Patrick Hattrick ook nog. Dylan heeft ondertussen 75 minuten gehad om een hattrick te scoren en alles wees erop dat zijn 3e niet meer zou komen. Patrick daar en tegen heeft vaak maar een paar minuten nodig om een hattrick te scoren…. Na toch even flink op Patrick in te hebben gepraat, was hij bereid om zijn kunsten weer te laten zien. Ook hier zagen we de tegenstander verschrikt kijken en terecht. Patrick laat meteen wat van zijn kunsten zien, hij gaat/zwerft van links naar rechts, heeft mooie passeer bewegingen en zelfs hakjes (daar is ook een filmpje van). De verdediging van WVV’34 besluit met wat meer mensen achter de bal te gaan voetballen om het gevaar Patrick te beteugelen en dat is dan ook meteen de doodsteek van deze wedstrijd. Op enkele kleine mogelijkheden na, gooit WVV’34 de wedstrijd in het slot. 0-3 vinden zij een keurige uitslag tegen Borne 4…geef ze eens ongelijk.

Nog even over Hamstrings gesproken… Joey begint 10 tot 5 minuten voor tijd ook te klagen over zijn Hamstring. Zijn gedegen warming-up blijkt toch niet zo goed te zijn…hij kan niet verder, we hebben Dennis VL en Jordi K nog in de (schone) kleren, maar Alex er weer in zetten gaat sneller. Nadeel is dat Alex wellicht meteen door heeft dat het “geen risico nemen met Alex-verhaal” een lul verhaal was, maar Alex sprint nietsvermoedend meteen weer naar zijn nieuwe positie. Klaar om de laatste 5 tot 10 minuten wederom alles te geven en juist dat maakt, dat wij dit seizoen toch echt kans maken op een prijs. Welke prijs zal de toekomst dan nog duidelijk moeten maken, maar we hebben gewoon een geweldig team.

Topper tegen HSC’21

Niet veel later fluit de goed leidende scheidsrechter voor het laatst. Een 3-0 overwinning zonder goed te voetballen is niet verkeerd. We hebben de vedettes Dennis VL, Jordi K en Mark G. kunnen sparen voor de absolute topper tegen HSC’21 4, medekoploper met een doelsaldo van +15 tegen de +20 van Borne 4. Dit belooft dus écht een topper te worden. Mooi dat we niet door zijn in de beker, want nu hebben we een weekje vrij om te herstellen van alle pijntjes.

Zondag 24 oktober 2021 om 10.00u thuis tegen HSC ’21 4. De topper in de 7e klasse – 25. Komt allen om ons te ondersteunen!

 

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.