Hero BVV Borne 4
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 4
  • Ook Coronavirus kan zegekar Borne 4 niet stoppen

Ook Coronavirus kan zegekar Borne 4 niet stoppen

Het was zondag 24 oktober 2021, het was de dag van de topper tegen HSC ’21 4 in onze zevende klasse. Borne 4 tegen HSC ’21 4, een affiche waar je U tegen zegt. Dat bleek ook wel door de komst van zoveel supporters naar ons mooie Sportpark. We waren wat gehavend die dag, we moesten 20 van de 90 minuten voetballen met 10 man, vanwege 2 ongelukkige ingrepen aan Borne kant, maar niets kon ons stoppen die dag. Wij lieten zien dat je met hard werken ook gewoon een goed resultaat kan halen, namelijk een 2-0 overwinning tegen de jonge honden van (toen nog) medekoploper HSC ’21 4. En dat hebben we ook even goed gevierd in de kantine, in onze gezellige kantine. Met een voldaan gevoel konden we zondagmiddag na de nodige drankjes weer huiswaarts keren.

Pas de volgende dag kregen we de melding van een coronageval in ons team en toen nog één en toen nog één, etc. Aan het einde van de dag waren er zeker 5 besmettingen en later bleek er zelfs nog 1 besmet te zijn. De “training” op de donderdagavond hebben we als eerste maar afgelast. De wedstrijd van de week erop thuis tegen Delden 4 hebben we vanwege de Corona-uitbraak moeten verplaatsen.

Pas afgelopen donderdag hebben we elkaar weer voor het eerst gezien na ons laatste samenzijn op dé zondag van dé topper. Hier bleek dat er nog eentje op de bewuste zondag was besmet en kregen we te horen dat die week nog een speler is geveld door het Coronavirus. Deze laatste besmetting konden we echter niet linken aan de voetbal.

Training
We hebben dus weer getraind, ook dit keer weer met het tweede elftal van de BVV Borne. Het bleek dat de jongens van het tweede onze aanwijzingen, onze looplijnen, onze techniek en onze coaching blijkbaar kunnen waarderen en hier ook nog van kunnen leren. Dit keer overigens zonder al te veel pionnetjes, we deden dit keer alleen een partij-vorm. Dat was wat meer vertrouwd voor ons elftal. We waren weer klaar voor de komende wedstrijd tegen Bornerbroek 3 die nog 0 punten hebben.
We hadden 17 man deze wedstrijd. Vrijwel alle coronapatienten waren zo goed als hersteld en dan is het meteen de vraag wat we gaan doen met deze groep, maar daar waren we wel snel uit. Alle coronalijers in de basis. Mocht het toch niet gaan dan kunnen we ze nog wisselen.

En zo kwamen we op de volgende opstelling:
Grens: Niels
Keeper: Leroy
Achter: Joey, Alco, Mark en Michiel
Midden: Dennis vd L. Robin en Martijn
Voorin: Symen, Patrick Hattrick en Kevin dJ
Wissels: Niels (en grens) Wouter, Jordi K, Vincent, Roy H en Dylan.

1e helft
Het team van Bornerbroek 3 was wederom weer wat jonger, maar echt goed voetballen deden/konden ze niet. Wij gingen echter vrolijk mee in het niveau, maar dat was ook wel logisch. Met zoveel herstelde patiënten kan je niet verwachten dat iedereen weer 100% voluit kan gaan. Sommige spelers van Bornerbroek 3 hebben wel een specifieke manier van een sliding inzetten aangeleerd. Zeg maar meer vol op de speler en hopen dat de bal er tussen zit.
Enkele spelers van Borne vonden dat iets minder en eentje van ons liet dit een “dader” en later ook de scheidsrechter duidelijk weten. Dennis vd L mocht toen even 10 minuutjes gaan zitten, waardoor we wederom eventjes met 10 man mochten spelen. Dat zijn we echter dit seizoen ondertussen wel gewend, vinden wij ook niet erg. Ons team vangt dat gewoon op.

Al vrij snel in de eerste helft is het Patrick die aangeeft dat hij geen lucht krijgt, de naweeën van Corona. Geen nood, wij hebben Dylan op de bank. Roy H mocht na de eerder beschreven 10 minuten Dennis vd L vervangen. Helaas hebben we niet lang van de kunsten van Roy H mogen genieten, een laterale geïrriteerde achillespees gooide roet in het eten. Geen nood, dan wisselen we hem gewoon voor Vincent.

2e helft
Symen werd gedurende de wedstrijd een aantal maal door de tegenstander geraakt en liet zich nu maar wisselen. Hij werd vervangen door Niels. Mooie van Niels is dat hij overal kan spelen, dus ook in de spits. Wouter kwam in de tweede helft nog voor Mark. Jordi K verving de naar lucht happende Kevin de J. en Dennis vd L moest op het laatst nog Vincent weer vervangen die kampte met knieklachten.

Enkele hoogtepunten/opmerkingen (over deze wedstrijd);
•    Een dubbele goudenwissel leidde tot de 1-0
•    De ingebrachte Roy H gaf een voorzet op de ingebracht Dylan
•    Martijn van Houdt scoort 2x in deze wedstrijd, hulde hiervoor. En let op het is Martijn van Houdt met DT.
•    Robin Boomkamp scoort wederom 3 keer, Patrick blijft het etiket Hattrick echter behouden. Robin Hattrick klinkt niet, Patrick Hattrick wel.
•    Bornerbroek scoorde ook 3 keer, waarvan tweemaal in het juiste doel. Eentje hiervan was een prachtig zondags schot van 30 meter die zo lang onderweg was dat Leroy in slaap was gevallen.
•    Dat Jordi K met een verwoestend afstandsschot buitenkantje rechts van ca 18-19 meter de lat liet trillen, sommigen zeggen dat dat zelfs mooier is dan een doelpunt. Vond het wel meevallen.
•    Dat Leroy in deze wedstrijd toch een paar keer wel heel goed wakker was en Bornerbroek weerhield van een doelpunt.
•    Dat Kevin Groot Hemmink niet mee kon doen vanwege rijles
•    Dat Kevin maandag zijn rijbewijs heeft gehaald
•    Dennis vd L toch nog iemand beentjes kon tikken aan het einde van de wedstrijd.
•    Dat we 2 spelers binnen de lijnen hebben gebracht die beiden ook vrij snel weer gewisseld moesten worden met blessures aan achillespees en knie
•    Dat we toch 80% van de Coronalijers weer hebben moeten wisselen
•    Dat het Janssen-vaccin toch niet voldoende bescherming biedt
•    Dat het maar goed is dat we 23 man op papier hebben

Volgende week thuis tegen Delden 4, de wedstrijd die door Corona was uitgesteld. Voor onze trouwe supporters: we spelen om 10.00u. We zien jullie dan weer!

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.