• Senioren
  • BVV Borne 1
  • Borne gaat onderuit in en tegen Fleringen (3-0)

Borne gaat onderuit in en tegen Fleringen (3-0)

Na de goede overwinning van vorige week tegen Haarle traden de manschappen van Arno Leppink vandaag aan in Fleringen, tegen de plaatselijke VC. De herfst is zicht- en voelbaar ingetreden en dat was deze middag dan ook te merken aan de wisselende weeromstandigheden. Op het kunstgras in Fleringen trok Borne deze middag aan het kortste eind en verloor met 3-0.

Met een kleine wijziging in de opstelling begon Borne vol goede moed aan de uitwedstrijd tegen Fleringen. Net als vorige week was de tegenstander in het begin van de wedstrijd het meest aan de bal, zonder dat dit tot kansen leidde. Na ruim tien minuten was de wedstrijd wat meer in evenwicht, waarna Luuk Swienink wist door te breken richting doel, maar geen doel trof. De eerste kans voor Fleringen was echter direct raak. Een vrije bal net buiten de zestien meter werd boven in het doel gewerkt, wat de 1-0 betekende.

Vlak na de goal was het Mart Snippers die zichzelf met een goede actie vrijspeelde, maar zijn schot trof helaas geen doel. Vanaf dat moment waren de weergoden de beide teams niet goed gezind en viel de regen met bakken uit de lucht. De eerstvolgende kans was ook voor Borne, waar Rogier Kuipers na een slippertje in de verdediging van Fleringen ineens op doel schoot. De bal vloog echter naast, waarbij deze inzet misschien tot meer had geleid wanneer de bal zou worden gelobd. Het laatste kwartier had tot een Bornse treffer moeten leiden. Kansen voor Mart, Marijn Slamp en Rogier gingen net naast of werden tegengehouden door de goalie van Fleringen. Vooral de kans van Rogier, een kopbal van dichtbij, had de stand minimaal gelijk moeten trekken.

Na de vele regen in het eerste bedrijf, begon de 2e helft met een zonnetje. Borne trok het initiatief wat meer naar zich toe, maar kwam niet echt tot grote kansen. Na 60 minuten was het Wesley Assink met een afstandsschot, maar deze vloog naast het doel. Hierna liet Fleringen weer wat meer van zich horen en was het Dwayne Lankheet die op het laatste moment een gevaarlijk schot kon blokkeren. Na 65 minuten zou Borne dé kans op 1-1 moeten krijgen. Marijn werd binnen de zestien meter onderuit gehaald. Iedereen zag hier een strafschop in, behalve de leidsman van deze middag.

In de 70e minuut wederom een kans voor Borne. De ingevallen Twan Polman ziet zijn schot voorlangs gaan, waarna Luuk vanaf de andere kant tevens voorlangs schiet. Hierna volgt een kans uit de kluts voor Fleringen, maar dit schot gaat naast. In de 80e minuut werd de wedstrijd beslist. Een zeer gemakkelijk gegeven vrije bal belandde voor de tweede keer deze wedstrijd achter Tijn Wissink. Met deze 2-0 was de wedstrijd gespeeld. Vijf minuten later zorgde een misverstand tussen Wesley en Tijn voor de 3-0 eindstand.

Al met al een geflatteerde nederlaag, waaruit blijkt dat de geboden kansen wat vaker tot een doelpunt moeten leiden. Ook de beslissingen van de leidsman zaten vandaag niet mee, waardoor het geluk aan de Bornse zijde ontbrak. Na vier wedstrijden staat Borne met zes punten op de 8e plaats en leeft het gevoel dat tegen iedere tegenstander een resultaat kan worden geboekt.

Volgende week is er een vrij weekend en wordt er dus niet gevoetbald. De geblesseerde spelers hebben hierdoor wat meer tijd om fit te worden en weer aan te sluiten. Op zondag 29 oktober wordt de competitie vervolgd met een thuiswedstrijd tegen Holten. Let op; deze dag gaat de wintertijd in. De klok gaat een uur terug wat betekend dat er een uur extra is om te besteden. Een goede reden om weer naar onze mannen te komen kijken en hierna even gezellig de kantine in te duiken. Aanvang 14.00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.