Hero BVV Borne 1
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1
  • Borne pakt in extremis volle buit tegen Holten (1-0)

Borne pakt in extremis volle buit tegen Holten (1-0)

Nadat de twee eerdere thuiswedstrijden de volle buit opleverden, was Holten de derde ploeg die met lege handen huiswaarts keerde. Na een intens voetbalgevecht, waar de teams zeer aan elkaar gewaagd waren, was Wesley Assink vlak voor tijd de gevierde man toen hij de 1-0 binnenkopte. Tijn Wissink keepte een uitstekende wedstrijd en hield voor de derde keer dit seizoen zijn doel schoon. Door deze overwinning wipt Borne over Enter en Holten heen en stijgt van plek acht naar zes.

Met Sander Toebes weer terug op de bank na een aantal weken blessureleed, startte de thuisploeg afwachtend aan de thuiswedstrijd. Aangezien de bezoekers hier niet veel meer tegenover zette, was het eerste kwartier wat gezapig. In minuut twintig de eerste noemenswaardige kans. Het was Mart Snippers die vanaf een meter of dertig de bal met een volley recht in de handen van de Holtense goalie schoot. Vlak hierna mocht Holten vanaf de zijkant van het zestienmetergebied aanleggen voor een vrije bal. Na een goede variant werd de bal recht voor de goal gebracht, maar was het Mika Schreurs die goed stond op te letten en het schot in de kiem smoorde.

Vanaf dit moment nam Borne het heft in handen en waren er een aantal mogelijkheden. Twee schoten misten doel, waarna de grootste kans niet aan Twan Polman was besteed. Na een goede actie kon hij vanaf een meter of achttien vrij uithalen. Zijn schot scheerde echter rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Hierna volgden nog twee aardige mogelijkheden, maar deze inzetten waren niet voldoende om Holten te doen bibberen. Gelukkig voor Borne creëerde Holten in deze fase vrijwel niets.

Het begin van de tweede helft telde de nodige mogelijkheden, waarbij Holten zichtbaar het scherpst uit de kleedkamer kwam. Nadat Twan Polman net onder een voorzet van Luuk Swienink door ging, volgden twee enorme kansen voor de bezoekers. Een van de middenvelders begon een solo en passeerde twee Bornenaren, maar zag zijn schot eindigen in het zijnet. Vlak hierna maakte Dwayne Lankheet een zeldzame misser en kon de spits van Holten alleen af op Tijn Wissink. Tijn redde echter knap en ook de rebound was een prooi voor hem. Met zijn voeten hield hij zijn doel schoon. In de tussentijd verlieten Bram Peper en Jesse Klein Teeselink het veld voor respectievelijk Sander Toebes en Wesley Assink. Hierna duurde het tot de 67e minuut tot de volgende kans zich voordeed. Een kopbal van Holten verdween echter over het doel.

Er brak een periode aan waarin Borne slordig speelde en simpel balverlies leed. Hieruit volgde een aardige mogelijkheid voor Holten. Dit schot was echter een rollertje. Borne ging vanaf minuut tachtig weer wat beter spelen en dit resulteerde in een kopbal van Wesley op de paal. Vlak voor tijd hadden de bezoekers de wedstrijd in hun voordeel kunnen beslissen. Het was echter Tijn die de bal met het puntje van zijn schoen tot corner promoveerde. Een vergelijkbare redding als in de WK finale van 2010. Ook toen was dit een beslissend moment. Ook toen trok de andere ploeg aan het langste eind. En zo geschiedde…

Met nog drie minuten op de klok was het Rens Gervink, ingevallen voor de moegestreden Twan Polman, die zijn duel op het middenveld won. Hij speelde de bal af op Jordy Dobbe, die op zijn beurt keek waar hij de bal het beste kon neerleggen. Met een uitstekende voorzet bereikte hij Wesley, die de bal in de korte hoek achter de Holtense keeper kopte. De 1-0 was een feit en de euforie spatte van de Bornse bank en de tribune af. De wedstrijd kon beide kanten op. Een gelijkspel was misschien het rechtvaardigst geweest, maar het was Borne dat de drie punten diep in de zak kon steken.

Een goed vervolg van de competitie. Drie overwinningen en twee nederlagen geven negen punten, waarmee we nog steeds bovenin meedoen. Het lijkt een competitie te worden waarin bijna alle teams niets voor elkaar onder doen. Volgende week, zondag 5 november, spelen we de dichtstbijzijnde uitwedstrijd. In Saasveld, voor vrijwel ieder lid van de selectie een graag gezien locatie vanwege de plaatselijke dancing, zal Saasveldia de gastheer zijn. Hier zullen de jongens gaan strijden voor de eerste punten buitenshuis. Aanvang wederom om 14.00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.