• Senioren
  • BVV Borne 1
  • Borne pakt in Saasveld haar eerste punten buitenshuis (0-1)

Borne pakt in Saasveld haar eerste punten buitenshuis (0-1)

In een winderig en bij vlagen nat Saasveld, is het Borne gelukt om Saasveldia aan de zegekar te binden. In een kansrijke wedstrijd, waarbij beide ploegen de nodige mogelijkheden kregen, maakte Borne vooral in de tweede helft de vele lange ballen van de thuisploeg onschadelijk. Deze overwinning zorgt er voor dat de geel-zwarten zichzelf nu met twaalf punten op plek drie terugvinden, op de voet gevolgd door maar liefst vijf ploegen met tien punten en twee ploegen met negen punten.

In dezelfde opstelling als vorige week gingen de bezoekers de strijd aan met de fysiek sterke Saasvelders. De ploeg uit het kleine dorp, geroemd door de bekende uitgaansgelegenheid, komt na zes seizoenen in de derde klasse weer een niveau lager uit. Met zes punten uit vijf wedstrijden kan de seizoenstart wisselend genoemd worden. Het eerste kwart van de wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld af. Verder dan een paar speldenprikjes van beide kanten kwamen beide teams niet.

Vlak na het eerste kwart volgde de eerste kans voor Borne. Een afgeslagen corner viel voor de voeten van Mart Snippers, maar het was de sluitpost van Saasveldia die dit harde schot met zijn voeten pareerde. Uit de daaropvolgende corner raakte Dwayne Lankheet geblesseerd en was Sander Toebes zijn vervanger. Het was Sander die ook de eerstvolgende kans op zijn naam mocht schrijven. Na een voorzet uit een vrije bal ging zijn grote kopkans over het doel. Saasveldia stelde hier in het eerste bedrijf vrijwel niets tegenover, maar kreeg vlak voor rust een grote kans. Vanaf de rand van de zestienmeter volgde een vlammend schot. Tijn Wissink stond op de goede plek en hield de bal met zijn voeten uit de goal.

In de tweede helft was de wind wat gedraaid en had de thuisploeg de wind letterlijk in de rug. Dit was tekenend voor de tweede helft, waar de nodige lange ballen hard richting de Bornse verdediging werden geschoten, in de hoop dat deze goed zouden vallen. Het was echter vlak na rust dat de 0-1 viel. Een goede aanval werd vanaf links hard voor de goal gebracht door Jesse Klein Teeselink. Het was Bram Geboers die deze bal op waarde schatte en zijn harde schot in de verre hoek achter de doelman zag eindigen. Een erg goede goal en de niet onverdiende voorsprong!

Na deze goal zette Saasveldia aan en probeerde het met lange ballen, voorzetten van de zijkanten en standaardsituaties kansen te creëren. Daarbij speelde de eerder genoemde wind een grote rol en hierdoor kwam Borne een gedeelte van de tijd niet verder dan het wegschieten van de bal. De gastheren kopten over, zagen de bal op de paal eindigen en werden bijna in het zadel geholpen door een slippertje van Tijn, die verder weer een prima wedstrijd keepte! Via de ingevallen Wesley Assink was het bijna 0-2, maar het was de keeper die de vrije bal ternauwernood tot hoekschop kon verwerken. De bal die hieruit volgde werd door Sander net naast gekopt.

Het laatste gedeelte van de wedstrijd was het veelal tegenhouden en proberen om in de omschakeling nog toe te slaan. Er werd door de jongens voor iedere meter gestreden. Een aantal minuten voor tijd was de grootste kans voor de thuisploeg. Een goed schot vanaf links passeerde Tijn, maar het was Jordy Dobbe die op de goede plek stond en de bal van de lijn kon halen. Borne hield stand en kon hiermee de eerste drie punten buitenshuis bijschrijven.

Deze overwinning kan toegeschreven worden aan het gehele collectief. Zoals gezegd werd er voor iedere meter gestreden. Het verdedigen begon bij de aanvallers en er werd goed gecoacht. De wisselspelers vielen goed in en na het laatste fluitsignaal was de blijdschap en trots van ieders gezicht af te lezen. Volgende week passeren we Saasveld, om uiteindelijk te arriveren in Weerselo, waar we de degens kruisen met UD W. UD staat voor “Utile Dulci”, vrij vertaald “het nuttige met het aangename”. Aan u als lezer om deze woorden in de juiste context te plaatsen. Voor Borne zou dat moeten betekenen dat er hard gestreden moet worden om een goed resultaat te behalen. Met dezelfde instelling als vandaag moet ook in Weerselo een goed resultaat haalbaar zijn. Aanvang 14.00 uur op sportpark De Echelpoel.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.