• Senioren
  • BVV Borne 1
  • Borne verliest in eigen huis van KOSC (1-2)

Borne verliest in eigen huis van KOSC (1-2)

Om kans te maken op de eerste periodetitel was de opdracht om de wedstrijd tegen KOSC winnend af te sluiten. Het restant van het duel tegen UD W. zou dan doorslaggevend zijn voor de strijd om de eerste periodetitel. Na afloop van het duel kon deze ambitie de ijskast in. In een gelijkwaardige wedstrijd, waar de betere mogelijkheden voor KOSC waren, trok Borne aan het kortste eind en bleef met lege handen achter.

Onder redelijke omstandigheden, met af en toe een buitje regen, waren het de gasten die de thuisploeg gelijk onder druk zette. Al in de vijfde minuut leidde dit tot een tegendoelpunt. Een vrije trap van zo’n 25 meter kon worden gevangen door Tijn Wissink, maar vrij ongelukkig moest hij de bal loslaten, waardoor deze over de doellijn rolde. Een vroege achterstand, maar nog geen man over boord. Na deze tegentreffer kwam Borne wat beter in de wedstrijd, maar weet het geen kansen te creëren.

Tot de dertigste minuut was het een gezapige wedstrijd, zonder hoogtepunten. Borne probeerde voetballend tot kansen te komen, waarbij de bezoekers vooral gokten op een snelle omschakeling of standaardsituaties. De kleine mogelijkheden die gastheren tot aan rust kregen brachten niet het gewenste resultaat. Twan Polman ontsnapte aan de verdediging van KOSC, maar werd afgetroefd door een verdediger. Een goede voorzet van Luuk Swienink bereikte geen medespeler en vlak voor rust ging een schot van Bram Peper net voorlangs. Tussendoor wist Tijn een uitval van KOSC onschadelijk te maken.

De tweede helft zou dan meer moeten brengen dan de eerste helft. Het waren echter de bezoekers die direct na rust een grote kans kregen, maar de bal voorlangs schoven. Hierna nam Borne de touwtjes wat meer in handen. Twan had de 1-1 op zijn hoofd, maar zijn kopbal eindigde recht in de handen van de keeper. Een vrije bal van Sven Pieterson werd gestopt door de Ootmarsumse goalie en ook een kopbal van diezelfde Sven leidde niet tot de gelijkmaker.

De fases van balbezit en kansen wisselden elkaar af en ook KOSC kreeg de nodige mogelijkheden. Twee goede reddingen van Tijn zorgden er voor dat Borne in de race bleef voor de gelijkmaker. Aan de andere kant was het Jesse Klein Teeselink die zijn harde schot onschadelijk gemaakt zag worden, waarna de wedstrijd langzaam richting het einde kroop. Zo’n vijf minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist. Een voorzet vanaf de rechterkant belandde bij de eerste paal, waar het voor de spits van KOSC een koud kunstje was om de bal binnen te tikken en hiermee de 0-2 aan te tekenen.

Na deze tegenslag gaf Borne zich nog niet gewonnen en zette de ploeg aan voor een slotoffensief. In blessuretijd volgde de aansluitingstreffer. Het was Sven die de bal over de zwart-witte goalie kopte en voor de 1-2 zorgde. Helaas floot de scheidsrechter hierna voor de laatste keer en stond Borne met lege handen.

Bijzonder om te vermelden is dat de goal die Sven maakte, zijn 200e goal in een officiële wedstrijd (volgens voetbaloost.nl) betreft. Sven, vorig seizoen gestopt, maar toch weer de schoenen uit het vet gehaald, heeft sinds het seizoen 2007-2008 toegewerkt naar deze mijlpaal. Zijn productiefste periode was tijdens de seizoenen 2011-2012 en 2012-2013, waar hij liefst 48 goals maakte. Mede door zijn vele goals promoveerde de vereniging naar de 3e klasse en eindigde Borne in haar eerste seizoen in de 3e klasse op plek 4. Voor Borne is het te hopen dat hij dit seizoen nog vele malen het net weet te vinden.

Door de nederlaag tegen KOSC staat Borne nu op de 8e plaats, met het restant van 45 minuten tegen UD W. nog tegoed. De verschillen in de 4e klasse A zijn erg klein en dat zorgt er voor dat iedereen van elkaar kan winnen. Een spannende competitie, waar de lijstaanvoerder wekelijks een ander team kan zijn. De komende weken volgen er voor Borne mooie, maar ook lastige wedstrijden tegen Luctor Et Emergo, SDOL en Vasse. Met de juiste instelling zijn ook hier de nodige punten te behalen. Allereerst in Almelo, op zondag 26 november tegen Luctor. Aanvang 14.00 uur op sportpark De Horst.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.