• Senioren
  • BVV Borne 1
  • Borne wint met minimaal verschil van Haarle (1-0)

Borne wint met minimaal verschil van Haarle (1-0)

Na een aardig begin van de competitie, met een overwinning tegen Lettele (4-0) en een nederlaag tegen ABS (5-0), kwam Haarle op bezoek. Onder nazomerse temperaturen lukte het Borne om de drie punten in eigen huis te houden. In een gelijke wedstrijd, waarin Borne wel de meeste en (veel) grotere kansen had, werd Haarle met 1-0 verslagen.

Door een aantal blessures en pijntjes, was de opstelling anders dan tijdens de voorgaande twee wedstrijden. Tevens sloot Sven Pieterson aan bij Borne en hij begon direct in de basis. De eerste vijftien minuten van de wedstrijd lag het balbezit en initiatief bij Haarle, zonder dat er kansen werden gecreëerd. Tijdens een van de eerste aanvallen van Borne was het direct raak. Wesley gaf een lange bal op Luuk Swienink. De bal werd voor de goal gebracht, maar niet goed verwerkt door Haarle. Sven wist wel raad met deze geboden kans en schoot diagonaal de 1-0 tegen de touwen. Hiermee was de wedstrijd direct los.

Vlak na de goal de eerste kans voor Haarle, maar de uitstekende redding was van Tijn. Borne en Haarle kregen hierna beiden mogelijkheden vanuit dode spelmomenten, maar dit leverde aan beide kanten niets op. Wanneer Borne op bepaalde momenten wat beter zou omgaan met het balbezit, had dit meer kansen opgeleverd. Nu eindigden veelbelovende aanvallen te vroeg. In de 34e en 35e minuut nog een tweetal kopkansen voor Wesley, waarbij de tweede kopkans op de lat eindigde. Haarle had nog twee kleine kopkansen, maar deze eindigden beiden ruim naast de goal van Tijn.

De tweede helft was een waar kansenfestijn. Het begon met een schotkans van Sven die op de rug van een Haarlenaar eindigde, gevolgd door een voorzet van Jordy die door Sven naast werd geschoten. In de 51e minuut leidde zwak uitverdedigen van Haarle tot een schotkans voor Mart, maar zijn schot belandde op de paal. Hierna klopte Haarle ook weer wat meer op de Bornse muur, maar was een vrije bal een simpele prooi voor Tijn en kopte de spits van Haarle de bal net naast.

Ook hierna wisselde de beide teams de kansen af. Mart Snippers schoot in kansrijke positie over, waarna Haarle de bal tot twee keer toe voor het inschieten had. Gelukkig eindigde deze pogingen, mede door toedoen van een aantal Bornse benen, in de handen van Tijn. In het laatste kwartier kwam Borne niet verder dan een tweetal schoten die net naast gingen. Haarle gaf meer druk naar voren, maar tot grote kansen leidde dit offensief niet. Mede door het goede werk van de verdediging van Borne, waarbij Dwayne (The Rock, zoals hij vandaag stond te verdedigen, red.) uitblonk door menig voorzet te verwerken en veel duels te winnen.

In de laatste paar minuten van de wedstrijd had Borne het duel kunnen beslissen. Jesse ging vrijwel 1-op-1 op de doelman van Haarle af, maar legde de bal breed, waarna deze kans was verkeken. Hierna was het Wesley die vanaf een meter of twintig verwoestend uithaalde, maar de doelman redde knap. Haarle beet terug en dit leidde tot een redelijke scrimmage voor het Bornse doel. Maar omdat de wil om te winnen vandaag zicht- en voelbaar aanwezig was, wat een echte teamprestatie zou zijn, was de uitkomst dat het Haarle niet lukte om een gaatje te vinden in de Bornse verdediging.

Na 5 minuten blessuretijd floot de heer Buitink voor de laatste keer. Hiermee kon Borne de tweede driepunter van dit seizoen bijschrijven en vindt de ploeg zichzelf nu terug op de 3e plek op de ranglijst. Dit zegt uiteraard nog niets, want er zitten veel sterke tegenstanders in deze competitie. Echter is dit wel een feit en is een goed begin het halve werk.

Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen Fleringen op het programma, waarna het weekend van zondag 22 oktober een vrij weekend betreft. Aanvang op sportpark De Reuvekamp is om 14.00 uur. Tot dan!

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.